Politică

Viktor Orban, șocat de atacul împotriva prietenului său, Robert Fico: Ne rugăm pentru sănătatea și recuperarea sa rapidă

Premierul ungar Viktor Orban se declară șocat de atacul de miercuri împotriva premierului slovac Robert Fico, pe care l-a numit „prietenul său”.

„Am fost profund șocat de atacul atroce împotriva prietenului meu, prim-ministrul Robert Fico. Ne rugăm pentru sănătatea și recuperarea sa rapidă! Dumnezeu să-l binecuvânteze pe el și pe țara sa!”, a scris Orban pe rețeaua de socializare X.

Premierul social-democrat slovac Robert Fico a fost rănit în abdomen prin împuşcare miercuri după o reuniune guvernamentală desfăşurată în afara capitalei Bratislava, în oraşul Handlova.

Potrivit unui reporter al agenţiei slovace TASR, mai multe focuri de armă au fost trase la locul atacului, iar autorul acestuia a fost arestat. Zona din faţa Casei de Cultură din Handlova, unde s-a desfăşurat şedinţa de guvern, a fost evacuată. Atacul a fost comis în timp ce Fico ieşea din respectiva clădire. El saluta un mic grup de cetăţeni adunaţi acolo, dintre care unul purta o pancartă antiguvernamentală, moment în care au fost auzite împuşcăturile.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button