Internațional

VIDEO: Rușii au bombardat un mall din Kiev. Pompierii scot oameni de sub dărâmături

O rachetă rusească a lovit un centru comercial din Kiev, capitala Ucrainei, duminică seara, cu puțin timp înainte de miezul nopții. Operațiunea de salvare s-a desfășurat toată noaptea și continuă, potrivit Sky News.

Pe lângă mall-ul distrus, în Kiev au fost lovite în ultimele ore și mai multe case. Autoritățile locale raportează cel puțin patru decese.

Serviciile de urgență au publicat mai multe înregistrări video cu oameni scoși de sub dărămăturile mall-ului.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a postat după miezul nopții două mesaje pe Twitter în care avertizează cu privire la „mai multe explozii” în cartierul Podil al capitalei.

„În special, conform informațiilor de moment, [au fost explozii în] unele case și într-unul dintre centrele comerciale. „Salvatorii, medicii și poliția sunt deja la locul lor”, a scris el, conform traducerii automate.

Într-o a doua postare, el a spus că salvatorii lucrează pentru a stinge un incendiu mare într-unul dintre centrele comerciale. „În acest moment – o victimă”, a adăugat el. „Toate serviciile – salvare, medici, poliție – lucrează la fața locului. Informațiile sunt în curs de clarificare”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button