Internațional

VIDEO: Prigojin vine cu explicații după ce a preluat controlul în Rostov: Tot ce am făcut e ca aviația să nu ne lovească pe noi

Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, afirmă că forţele sale au preluat controlul asupra facilităţilor militare de la Rostov pe Don şi asupra aerodromului de acolo, relatează CNN. ”Suntem la cartierul general la ora 7.30 a.m. Facilităţile militare din Rostov, inclusiv aerodrumul, sunt sub control (al nostru) ”, a afirmat Prigojin, într-un video postat pe canalul oficial de Telegram al grupării Wagner.

”Avioanele care merg la luptă pleacă fără probleme, ca de obicei. Zborurile medicale pleacă şi ele ca de obicei. Tot ce am făcut a fost să preluăm controlul astfel încât aviaţia de atac să nu ne lovească pe noi, ci să lovească în direcţia ucraineană”, a arătat el.

Prigojin a spus că este la Rostov pe Don şi că oamenii săi nu îi opresc pe ofiţeri din a-şi desfăşura îndatoririle. ”Cartierul general, punctul de control principal funcţionează normal, nu sunt probleme. Niciun ofiţer nu a fost întrerupt”, a susţinut Prigojin. CNN precizează că nu poate verifica în mod independent afirmaţiile acestuia.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button