Internațional

VIDEO: Prigojin susține că forțele sale au preluat controlul asupra tuturor locațiilor militare din Rostov

Șeful grupului de mercenari Wagner din Rusia susține că forțele sale au preluat controlul asupra tuturor locațiilor militare din Rostov pe Don. Evgheni Prigojin afirmă într-un nou mesaj video că toate locațiile militare din orașul rus Rostov pe Don se află sub controlul grupului de mercenari Wagner, relatează Reuters, scrie Mediafax.

De asemenea, șeful Wagner spune în înregistrarea video, care a fost postată pe Telegram, că el și oamenii săi se află în cartierul general militar al districtului de sud din Rostov pe Don.

Prigojin spune că acest lucru nu împiedică desfășurarea de către Rusia a ceea ce numește o „operațiune militară specială” în Ucraina.

Afirmațiile nu sunt verificate oficial. Totodată, Reuters relatează că o înregistrare video de pe un canal pro-Wagner de pe Telegram pare să-l arate pe Evgheni Prigojin discutând cu generali ruși de rang înalt în ceea ce pare a fis sediul militar districtual din Rostov pe Don.

Înregistrarea video nu a putut fi verificată în mod independent.

Prigojin pare să spună în videoclip că oamenii săi vor bloca Rostov pe Don și se vor îndrepta spre Moscova dacă Serghei Șoigu, ministrul rus al apărării, și generalul Valeri Gherasimov nu vin la ei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button