Republica Moldova

VIDEO: Filmul atentatului de pe aeroportul internațional Chișinău! Atacatorul a furat pistolul de la un polițist de frontieră

Atacatorul care a deschis vineri focul pe aeroportul internațional din Chişinău, ucigând două persoane, și-a procurat arma în urma unui moment de neatenție al poliției moldovene de frontieră, potrivit Ziarul de Gardă, care citează un comunicat al autorităților de peste Prut.

Bărbatul este un cetățean din Tadjikistan, în vârstă de 43 de ani și a sosit cu un zbor din Turcia, dar i-ar fi fost refuzată intrarea în ţară. Există o practică în Republica Moldova ca ruși antrenați în sistemul militar sau luptători în zonele de conflict să nu fie primiți pe teritoriul țării și să fie trimiși înapoi de unde au venit. Motivul îl reprezintă teama Republicii Moldova că Federația Rusă să încerce destabilizarea Chișinăului. În special din Turcia și Armenia încearcă să intre în Republica Moldova ruși care sunt refuzați pe teritoriul țării.

Atacatorul de vineri pe aeroportul din Chișinău era condus de forțele de ordine pentru efectuarea formalităţilor de returnare din ţară, când a reuşit să deposedeze de armă un poliţist de frontieră.

„La Aeroportul Internaţional Chişinău a avut loc un incident armat în care unui cetăţean străin i s-a interzis intrarea în Republica Moldova. În timpul însoţirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui poliţist de frontieră şi a rănit mortal două persoane. La această oră, individul a fost neutralizat şi încătuşat de trupele speciale care au intervenit. Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuaţi din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situaţiei la normalitate. Oamenii legii vor continua să asigure securitatea şi ordinea publică la aeroport”, a comunicat Ministerul de Interne.

Cei doi morți sunt un polițist de frontieră și un gardian care ar fi încercat să-l dezarmeze pe atacant. În afara celor doi morți, un pasager a fost rănit și se află în îngrijirea medicilor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button