Internațional

VIDEO: Fiica lui Alexander Dughin, ideologul Kremlinului, a murit după ce mașina în care se afla a explodat

Un autoturism Toyota Land Cruiser Prado a explodat în apropiere de satul Bolshiye Vyazemy din regiunea Moscova, iar în urma exploziei șoferul a murit, informează agenția rusă TASS, citând agențiile de aplicare a legii.

„Un autoturism Land Cruiser Prado a explodat în apropiere de satul Bolshie Vyazemy. Șoferița care se afla în mașină a murit”, a declarat sursa citată.

Serviciile operative și ofițerii de aplicare a legii lucrează la fața locului, fiind stabilite circumstanțele și cauzele incidentului.

Potrivit unor informații din presă, fiica unei cunoscute personalități publice, Aleksandr Dughin, Daria, a murit în urma exploziei.

Conform relatărilor mass-media locale, atât Daria, cât și tatăl ei se întorceau de la festivalul „Tradiția” de la muzeul Pușkin din Bolshiye Vyazyomy, regiunea Moscovei, iar Aleksander Dughin trebuia să fie în mașină, dar a decis să se întoarcă acasă cu o altă mașină, scăpând astfel de atac.

Dughin este un politolog rus controversat. Considerat de unii din Occident ca fiind „creierul lui Putin” sau „filosoful lui Putin”, Dughin este considerat de unii ca fiind creierul din spatele anexării Crimeei de către Rusia, ca parte a pledoariei lui Dughin pentru ca Ucraina să devină „un sector pur administrativ al statului centralizat rus”, pe care îl numește Noua Rusie. De asemenea, se crede că Dughin a pus bazele ideologice pentru invazia rusă a Ucrainei în 2022. Dughin pledează pentru un Imperiu rus totalitar iliberal care să controleze continentul eurasiatic de la Dublin la Vladivostok pentru a sfida America și „atlantismul”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button