Valeriu Gheorghiță: Administrarea vaccinului la copiii cu vârste între 12 ani şi 16 ani este recomandată, mai ales dacă au boli cronice

Distribuie acest articol!

Administrarea vaccinului la copiii cu vârste între 12 ani şi 16 ani este recomandată, mai ales dacă au boli cronice, a afirmat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Obezitatea, bolile cronice renale, bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, diabetul de tip I care sunt întâlnite încă de la vârstă fragedă, sunt afecţiuni care expun aceşti copii unor riscuri prin complicaţii prin maladia COVID-19”, a declarat Valeriu Gheorghiță. El susține că reacțiile adverse sunt de intensitate uşoară şi medie, astfel că nu există nicio contraindicație privind administrarea vaccinului la acești copii.

Sunt aceleaşi contraindicaţii legate de reacţia alergică cunoscută la una din componentele vaccinului sau reacţie alergică majoră la administrarea primei doze. În acel caz nu se mai recomandă administrarea celei de-a doua doze”, a subliniat Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiță a mai explicat că este suficient ca un singur părinte sau tutore legal să îşi dea acordul pentru vaccinarea unui copil, conform cadrului legal.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: