PoliticăRepublica Moldova

Vai și amar de diplomația română! Premierul Ciolacu îi răspunde unui șef de județ din Herson

Diplomația română a ajuns în cel mai rușinos moment al istoriei sale de la crearea statului român modern. MAE a încăput pe mâinile unei grupări incompetente ce se poate încadra perfect în sintagma camarilă prezidențială. În alonja acestei camarile de la MAE avem și o clasă politică mediocră cu un premier slab pregătit din punct de vedere intelectual, fapt ce aruncă România într-un colț al rușinii.

Țara noastră a predat politica externă Bruxelles-ului și Washingtonului, astfel politicienii locali mai latră și ei din când în când către așa zișii inamici ai puterilor garante. Premierul Marcel Ciolacu a reacționat pe Twitter la declarațiile făcute de un șef al regiunii Herson (Ucraina ocupată) despre bombardarea podului de la Giurgiulești.

„O ameninţare care cred că e doar de testare şi era obligatoriu ca statul român să aibă o reacţie. Am văzut că a avut şi Ministerul de Externe, am avut şi eu în calitate de premier, dar şi ca român. Avem obligaţia de a oferi securitate şi Republicii Moldova. Vă reamintesc că în Republica Moldova trăiesc români, la fel ca şi mine şi la fel ca şi dumneavoastră”, a declarat premierul Ciolacu.

Guvernatorul Hersonului, Vladimir Saldo, a ameninţat că armata rusă va lovi podul de la Giurgiuleşti ca răspuns la atacul ucrainenilor asupra unui pod care leagă regiunea ucraineană Herson de Crimeea.

„Coordonatele podurilor din regiunea Odesa, din Giurgiuleşti în Moldova, care a fost în componenta Ucrainei, dar a fost transmisă pe Dunăre de regimul Iuşcenko, toate aceste coordonate sunt cunoscute şi în curând va fi un răspuns destul de serios”, a spus Saldo.

Din lipsă de cultură politică și diplomatică Marcel Ciolacu a gafat din nou. Nu pentru că acel individ din Hersonul ocupat a spus o prostie ci pentru că nu ai voie să răspunzi unui personaj inferior ierarhic în diplomație. Doar dacă premierul Rusiei făcea acea afirmației, la rândul său Marcel Ciolacu era îndreptățit să răspundă. Așa o să ajungem să dăm replici și la declarațiile femeii de serviciu de la Kremlin.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button