Internațional

Vaclav Klaus, ex-președinte al Cehiei: Nu Rusia, ci Occidentul poartă responsabilitatea pentru inflația din Europa. Economia UE va înceta să mai funcționeze

Fostul președinte ceh, Vaclav Klaus, a declarat că Occidentul, nu Rusia poartă responsabilitatea pentru creșterea galopantă a inflației și a prețurilor la energie în Cehia și în alte țări ale Europei, informează TASS cu referire la publicația Seznam Zpravy. Potrivit spuselor sale, Occidentul poartă singur responsabilitatea pentru inflația gigantică și pentru creșterea prețurilor la energie, scrie Gazeta.ru.

”Asta a apărut din vina lor, din vina Occidentului, a Europei înseși. O problemă care a apărut cu mult înainte de 24 februarie, cu mult inainte de invazia rusă în Ucraina. Războiul Rusiei nu a venit decât să completeze acest proces economic negativ, a cărui esență este cu totul alta”, este de părere Klaus.

Potrivit spuselor sale, ”salturile șoc de preț la resursele energetice livrate de Rusia în UE s-au întâmplat încă dinainte de 24 februarie”.

Klaus a adăugat că, dacă Uniunea Europeană se debarasează de dependența energetică față de Rusia, economia Europei va înceta să mai funcționeze.

Printre altele, menționează Gazeta.ru, în Europa au început tăierile de curent. Prima țară unde autoritățile au luat o astfel de decizie este republica autoproclamată Kosovo.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button