Știrile 60m.RO

Vaccinul împotriva Coronavirus ar putea fi disponibil curând

Germania a aprobat primele teste clinice pentru un vaccin anti Covid-19, potrivit Institutului Federal al Vaccinurilor din Germania.

În cadrul testelor clinice, 200 de participanți sănătoși cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani vor primi mai multe variante ale vaccinului, dezvoltat de compania germană de biotehnologie BioNTech, iar oamenii de știință vor examina eficacitatea acestuia în dezvoltarea imunității împotriva virusului.

Teste suplimentare vor fi efectuate pe mai multe persoane, inclusiv pe cele cu risc mai mare de boală, într-o a doua etapă.

BioNTech a declarat că dezvoltă un posibil vaccin, numit BNT162, împreună cu gigantul farmaceutic Pfizer.

BNT162 va fi, de asemenea, testat și în SUA, după ce se vor primi aprobările pentru testarea pe oameni.

Cursa pentru dezvoltarea unui vaccin care va ajuta la stoparea răspândirii coronavirusului, care până acum a ucis peste 177.000 de oameni și a infectat 2,5 milioane, potrivit cifrelor de la Universitatea Johns Hopkins, a început.

Există 86 de echipe din întreaga lume care lucrează în prezent pentru a dezvolta un vaccin contra Covid-19, câteva aflându-se în faza studiului clinic.

Germania a aprobat, testele clinice pe oameni, după ce secretarul de sănătate Matt Hancock al Marii Britanii, a anunțat că oamenii de știință de la Universitatea Oxford vor începe testarea unui vaccin pe oameni, joi.

Aproximativ 500 de voluntari sunt așteptați să se înscrie în program, până la jumătatea lunii mai, guvernul britanic alocând 20 de milioane de lire sterline pentru cercetare.

În China, testele clinice pe oameni sunt în stadiu incipient pentru două vaccinuri experimentale, după ce au fost aprobate la începutul acestei luni, potrivit presei de stat Xinhua.

Vaccinul chinez este dezvoltat de Sinovac Biotech, cu sediul în Beijing, și de Institutul de Produse Biologice Wuhan, o filială a Grupului Farmaceutic Național al Chinei.

În martie, autoritățile chineze au dat undă verde pentru alte studii clinice pentru un vaccin dezvoltat de Academia de Științe Medicale Militare din țară și firma biotehnologică CanSino Bio.

Și în SUA, dezvoltatorul de medicamente Moderna a început testarea clinică pe oameni pentru vaccinul lor dezvoltat împreună cu Institutul Național de Sănătate din SUA.

În România, cercetătorii  de la centrul OncoGen din Timișoara au început testele în laborator pentru un vaccin împotriva coronavirus. OncoGen, cel mai mare centru de terapii personalizate pentru cancer din estul Europei, a anunțat, în luna martie, că începe testele pentru un vaccin împotriva Covid-19. Vaccinul se află în acest moment în faza de testare în laborator, au anunțat reprezentanții OncoGen. Directorul OncoGen, profesorul Virgil Păunescu, declara în urmă cu o lună, că echipa sa a reușit să dezvolte o posibilă metodă de producere a unui vaccin împotriva coronavirusului.

Back to top button