Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Rusia nu este recunoscut de țara noastră

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că „nu există nicio validare externă pentru vaccinul anti-COVID” anunţat de Rusia, în acest moment neexistând un vaccin anti-COVID aprobat în Uniunea Europeană.
„România este parte din UE şi încheie precontracte cu entităţi din UE. Nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menţionat”, a declarat şeful statului, potrivit Digi24.
Anunţul şefului statului a fost făcut în contextul în care Rusia a anunţat marţi că a înregistrat primul vaccin anti-COVID, veste care a ridicat multe semne de întrebare în rândul comunităţii experţilor internaţionali din Sănătate.
„Este important pentru români să ştie că în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat, însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare şi sperăm ca într-un viitor apropiat să beneficiem de un vaccin COVID-19. România este parte din acest efort şi s-a înscris în prima etapă pentru 10 milioane de doze, atunci când primul vaccin va fi disponibil în UE. Dar la acest moment în care discutăm nu există un vaccin aprobat în UE”, a declarat Klaus Iohannis.
Marţi, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat că Rusia a înregistrat primul vaccin anti-COVID, afirmând că printre cei deja imunizaţi se află şi una dintre fiicele sale. Săptămâna trecută, presa de la Moscova spunea că autorităţile pregătesc vaccinarea în masă a populaţiei, după ce testele clinice s-au încheiat.
Medicii şi profesorii vor fi primii imunizaţi, chiar din această lună. Este vorba despre acelaşi vaccin la care o ştire recentă susţinea că elita rusească – oameni de afaceri şi politicieni – ar fi avut acces încă din luna aprilie, din faza experimentală.
- Maia Sandu invită firmele românești să investească în Republica Moldova, dar cu riscuri majorePreședintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat o invitație companiilor românești de a investi în țara vecină, subliniind beneficiile financiare din partea Uniunii Europene, dar fără a menționa incertitudinile economice și politice care ar putea afecta aceste investiții. În cadrul Forumului Economic „Investiţii – Dezvoltare – Integrare Europeană” de la Chişinău, Maia Sandu a subliniat …
- Controalele ANPC s-au transformat într-un spectacol al opulenței: Piedone cu cizme de 624 de euroCristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 5 și actual președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a reușit să atragă atenția, dar nu datorită măsurilor luate în cadrul controalelor sale, ci datorită unui detaliu vestimentar care a devenit rapid un simbol al luxului ostentativ: cizmele sale de 624 de euro. În timp ce …
- Șefa UPU de la Spitalul Județean Constanța dată afară pe motiv că „e nevoie de un bărbat” pentru funcție: un abuz flagrant de discriminare!Managera Spitalului Județean Constanța a decis să o demită pe șefa Unității de Primiri Urgențe, dr. Rodica Tudoran, sub pretextul că funcția ar trebui ocupată de un bărbat. Aceasta a justificat schimbarea prin nevoia unui lider care „să poată alerga între heliport și spital”, un discurs profund discriminatoriu. Incidentul a stârnit un val de reacții …
- Cererea americană de ouă din România respinsă din cauza reglementărilor UEAmericanii au solicitat ouă din România pentru a suplini deficitul cauzat de epidemia de gripă aviară, însă legislația sanitar-veterinară europeană și condițiile impuse de SUA fac imposibilă îndeplinirea cerințelor, lăsând țările europene într-o poziție vulnerabilă pe piața internațională. Statele Unite au adresat o cerere pentru importul de ouă din România, dar livrările nu pot fi …
- Economia României în pericol: Inflația și concedierile amenință industriile auto și conexeIndustria auto românească se confruntă cu riscuri majore din cauza taxelor impuse de Statele Unite, iar un val de concedieri este iminent. Pe lângă aceste probleme, inflația continuă să erodeze puterea de cumpărare a românilor, iar prognozele economice sugerează o înrăutățire a situației pe termen scurt. România se află într-un moment extrem de delicat din …