Politică

V-au promis apă caldă în București? Burghiu are 6.000 de euro pe lună, 8 case și 6 terenuri

În camapnia electorală PNL, USR-PLUS și Nicușor Dan au promis apă caldă și căldură bucureștenilor în schimb le-au oferit apă rece și calorifere înghețate, în timp ce șefii au salarii de zeci de mii de euro pe spatele cetățenilor. Directorul Termoenergetica, compania care ar trebui să livreze aceste servicii, nu este tulburat de lipsa de eficiență a acesteia. El a strâns, până la 35 de ani, o avere fabuloasă.

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti S.A. este, începând cu data de 01.12.2019, operatorul regional al serviciului public de alimentare cu energie termică în arealul deservit de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică Bucureşti–Ilfov în baza Contractului de delegare a gestiunii directe a serviciului public de alimentare cu energie termică încheiat cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică Bucureşti–Ilfov, se arată în prezentarea Companiei.

Directorul general al instituției este Burghiu David Alexandru. Detalii AICI.

El este absolvent al Academiei de Poliției, specializarea Drept, în 2008. De unde deduce că are în jur de 35 de ani.

Are un master la Colegiul Național de Apărare. Până în 2014 a fost ofițer specialist MAI.

Din 2016, devine consilier pentru relații externe la Compania Națională Aeroporturi.

Din 2017 este, concomitent, administator neexecutiv Metrorex, administrator neexecutiv la Compania Națională de Parcuri și Grădini, Director la Compania Municipală de Management al Traficului (2017 – 2018).

Din 2018 este și administrator special RADET.

Burghiu are 5 venituri din bani publici

  • 37.524 de lei indemnizație CA Metrorex,
  • 104.285 lei Indemnizație Administrator special RADET
  • 96.491 lei, indemnizație Director General Compania Municipală Termoenergetica
  • 43.652 de lei indemnizație Companie Muncipală parcuri și grădini
  • 65.762 lei Comisia pentru aplicarea legii 550/2002 (privind vânzarea spaţiilor comerciale proprietate privată a statului şi a celor de prestări de servicii, aflate în administrarea consiliilor judeţene sau a consiliilor locale, precum şi a celor aflate în patrimoniul regiilor autonome de interes local).

În anul 2020 a câștigat suma de 347.714 lei, adică 6.000 de euro pe lună.

Burghiu colecționează case, mașini, terenuri și bijuterii

Are 6 terenuri din care două în Otopeni și două la Bran. Deține 8 clădiri, din care 2 la Chișinău și 2 în Otopeni. În 15 ani a colecționat bijuterii de 300.000 de euro. Are 3 mașini. Datoriile la bănci, în valoare de 200 de mii euro, sunt mai mici decât valoarea bijuteriilor pe care le deține.

Compania condusă de Burghiu are în exploatare: 954,09 km conducte – reţele termice primare, 2963,3 km conducte – reţele termice secundare. Majoritatea sunt în stare înaintată de deteriorare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button