PoliticăȘtirile 60m.RO

USR și PNL ne-au mințit. Matei Balș nu este cel mai finanțat institut din țară

După tragedia de la Matei Balș, în urma căreia au decedat 9 persoane, Vlad Voiculescu și premierul Cîțu au făcut o serie de declarații referitoare la fondurile pe care le primește institutul și modul în care sunt întrebuințați banii.

Ministrul Sănătății susținea că Institutul Matei Balș este cel mai bine finanțat din țară, iar Florin Cîțu preciza că „doar o parte din acești bani au fost alocați investițiilor”. Premierul afirma că „90-95 la sută din resurse” se duc pe salarii şi sporuri.

Cu toate acestea, datele îi contrazic pe amândoi, Matei Balș nu este cel bine finanțat spital, fiind depășit de Institutul Fundeni și de Spitalul Universitar, arată o analiză a blog.factual.ro. În plus, cifrele arată că la Matei Balș doar o treime din total resurselor alocate au mers către cheltuielile de personal – media la nivel național fiind de 64% – și nu 90-95%, cum afirma Cîțu. În ceea ce privește investițiile, doar 5% din fonduri au mers către acest sector, mai mult decât în ultimii 4 ani, în cazul Institutului Balș.

Așadar, unde sunt fondurile de care vorbește ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu? De ce dezinformează ministrul Cîțu?

Back to top button