Politică

USR nu are procente câți candidați se bat pe funcția de președinte

10 persoane s-au înscris în cursa pentru șefia USR până duminică seară, când a expirat termenul – limită, și se luptă pentru voturile interne. Alegerile au loc pe 24-25 iunie (turul 1), cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie. Președintele USR este ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, așa cum prevede statutul. Vezi mai jos principalele curente interne care se confruntă în alegerile din USR.

Iată lista tuturor candidaților înscriși, potrivit unui comunicat:1. Elena Lasconi, 52 ani, Câmpulung, Argeş

2. Cristian Seidler, 43 ani, Sector 5, Bucureşti

3. Radu Hossu – 38 ani, Brașov

4. Gabriel – Mugur Dumitrescu – 54 ani, Ploieşti, Prahova

5. Vasile Dinca – 51 ani, Floreşti, Cluj

6. Luiza Oancea – 33 ani, D1, Marea Britanie, Diaspora

7. Adrian – Ştefan Dudu, 31 ani, Craiova, Dolj

8. Eduard Ene, 24 ani, Craiova, Dolj

9. Doru Valentin Ilie – 25 ani, Sector 6

10. Vasile Gabriel Filip – 46 ani, Constanța

Elena Lasconi: primar reales, e susținută intern de Stanciu-Viziteu, Năsui și PrunăElena Lasconi (52 de ani) e primar în Câmpulung și a fost realeasă cu aproape 70% din voturi. Fostă vedetă Pro TV, ea fusese desemnată în toamna anului trecut cap de listă pe lista la europarlamentare a USR, dar s-a retras după scandalul pe care ea însăși l-a declanșat când a declarat că a votat DA la referendumul eșuat din 2018 împotriva căsătoriilor gay. A urmat o respingere publică din partea fiicei sale.

Acum, principalii susținători interni ai Elenei Lasconi sunt primarul de Bacău, Lucian Stanciu-Viziteu și deputații Claudiu Năsui și Cristina Prună, în spatele cărora s-au strâns și alte filiale ale partidului.

Cristian Seidler: posibilă susținere de la aripa Dan Barna

Deputatul Cristian Seidler (43 de ani) a fost șeful campaniei USR la alegerile din 9 iunie. El e privit în partid mai degrabă ca un tehnocrat, fără o încărcătură politică mare. El ar urma să fie susținut de mai multe filiale apropiate de Dan Barna.

Radu Hossu: susținerea BrașovuluiRadu Hossu (38 de ani) este un activist care și-a construit o imagine publică prin eforturile de sprijinire a Ucrainei după invazia ilegală rusă. El a fost decorat de președintele Volodimir Zelenski. Este căsătorit cu Flavia Boghiu, actual viceprimat în municipiul Brașov, și are susținerea filialei județene Brașov, una dintre cele mai puternice din USR.

Ceilalți șapte candidați au profiluri politice discrete și sunt contați cu șanse mici pentru a câștiga șefia partidului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button