Știrile 60m.RO

USR nu mai are funcții de împărțit. Barna a pus ochii și pe institutele academice

Dan Barna, copreşedintele USR PLUS, a anunțat noi reforme. De data aceasta în atenție sunt instituțiile care, susține Barna,au fost înființate pentru a oferi sinecuri clientelei politice, așa-zisele „ventuze bugetare”, care nu au funcţionalitate reală.

Având în vedere că, de când au venit la guvernare, USR și PNL și-au împărțit funcții în loc să guverneze, oare Barna chiar își dorește să curețe instituțiile de parveniți sau mai are nevoie de locuri pentru propria clientelă?

„Suntem în etapa aceasta de identificare şi de clarificare a atribuţiilor reale şi a celor formale pe mai multe tipuri de instituţii, tocmai pentru că o parte dintre ele tot s-au adăugat de-a lungul timpului: Hai să mai creăm o instituţie ca să mai aibă şi X o sinecură în diversele academii de pseudo-oameni de ştiinţă şi alte lucruri care nu sunt decât ventuze bugetare. Or, acolo sperăm să ajungem la o categorie pe care să putem să o restructurăm, pentru că nu au funcţionalitate reală”, a declarat Dan Barna, marți, la Digi FM.

Back to top button