Internațional

Ursula a plecat la Kiev: Ucraina progresează spre aderare

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns joi dimineață în Kiev. „La Kiev pentru a treia mea vizită de la începutul războiului Rusiei. S-au schimbat atât de multe. Ucraina este acum un candidat la aderarea la Uniunea Europeană. Voi discuta cu președintele Zelenski și premierul Denis Shmyhal despre cum să continuăm să ne apropiem economiile și oamenii noștri în timp ce Ucraina progresează spre aderare”, a scris președinta Comisiei Europene pe Twitter.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Ursula von der Leyen va vizita Kievul joi.

În discursul său nocturn de miercuri, Zelenski a declarat că președintele Comisiei Europene va efectua o vizită în contextul în care Ucraina își continuă demersul pentru aderarea deplină la UE și vine la o zi după ce un reprezentant al Kievului a participat la o reuniune plenară a Parlamentului European, transmite The Guardian.

Președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, a ținut, miercuri, începând cu ora 10.00, un discurs despre starea UE în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg. Von der Leyen a prezentat o serie de propuneri de urgență privind energia.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button