Internațional

Urmașii lui Stalin nu se dezmint: Armata rusă a distrus Mănăstirea din Sviatogirski, construită în 1526

Un atac aerian a lovit Sfânta Lavră Adormirea Maicii Domnului din Sviatogirski, o mănăstire ortodoxă din regiunea Doneţk (est) din Ucraina, a anunţat Parlamentul ţării, într-o postare pe Telegram, conform CNN.

Mai multe persoane au fost rănite şi transportate la un spital din oraşul Sviatogirsk, iar altele au fost tratate la faţa locului. Nimeni nu a fost ucis, se arată în comunicatul parlamentului.

Explozia, care a izbucnit în jurul orei 22.00, ora locală, sâmbătă, s-a produs la 50 de metri de un pod care leagă malul drept şi cel stâng al râului Siverskyi Doneţ, în apropiere de una dintre intrările în mănăstire.

Explozia a deteriorat ferestrele bisericii mănăstirii şi a spart ferestrele şi uşile unui hotel din apropiere.

Aproximativ 520 de refugiaţi se adăposteau în lăcaşul de cult, inclusiv 200 de copii. În Sviatogirsk sunt aproximativ 10.000 de refugiaţi şi localnici, se mai arată în comunicat.

Episcopul mănăstirii, Mitropolitul Arsenie, a declarat că nu există unităţi militare în Sviatogirsk şi că atacul a fost făcut asupra unui ”oraş paşnic” şi asupra unuia dintre cele mai sfinte locuri ale Ucrainei.

Mănăstirea din Sviatogirsk face parte din Biserica Ortodoxă Ucraineană şi datează încă din anul 1526. În interiorul lăcaşului de cult se regăsesc moaştele Sfântului Ioan Sihastrul din Sviatogirsk.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button