Politică

Un senator ales pe listele USR s-a înscris în PSD

Senatorul de Suceava Gheorghe Mîndruță s-a înscris în PSD, după ce în luna august a demisionat din USR. Adeziunea acestuia a fost aprobată de filiala municipală PSD Fălticeni.

Potrivit News.ro, trecerea senatorului la PSD a fost susținută de către primarul social-democrat din Fălticeni, Cătălin Coman.

„A fost o decizie gândită îndelung, este asumată în totalitate. În contextul politic din Suceava este o alegere pe termen lung”, a declarat pentru News.ro, senatorul Gheorghiţă Mîndruţă.

Senatorul de Suceava și-a anunțat demisia din USR și de la șefia organizației județene a partidului în luna august. Acesta a precizat că demisia sa a fost una „îndelung gândită și asumată”

„Am depus oficial demisia mea din cadrul partidului USR, implicit din funcția de președinte al filialei județene Suceava. Sentimentul care mă incearcă este o mare dezamăgire. Nu-mi pare rău că plec din USR, imi pare rău pentru unii oameni buni care rămân acolo. Aș putea enumera o listă lungă de motive care m-au făcut să iau aceasta decizie, care nu este una pripită ci îndelung gândită și asumată, asa cum îmi e felul”, a declarat senatorul la acea vreme.

Senatorul a oferit mai multe motive pentru demisia sa, printre care: „Disputele interne au fost alimentate de diverși lideri si grupuri dornice de putere, care au pus mai presus interesele personale și de grup decât angajamentele luate în fața românilor. Pentru unii dorința de putere, de a deține cât mai multe ‘titulaturi’ și de a avea influență, a primat. Am constatat cu regret in ultimele luni lipsa de reacție a conducerii USR prin acțiuni concrete la problemele sesizate din filiala pe care o reprezint și nu numai. Poleiala cuvintelor mari folosite de unii lideri a început să se risipească”, a completat senatorul Mîndruță.

Fostul senator USR era așteptat să se înscrie în partidul lui Dacian Cioloș.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button