Un om a stat ore întregi în fața spitalului Floreasca. Medic: Bărbatul era violent și a refuzat tratamentul

Un bărbat filmat de trecători a zăcut ore bune chiar în fața spitalului Floreasca din Capitală.  Conform martorilor, nimeni din spital nu a intervenit să îl ridice și să-i verifice starea de sănătate. Din imagini, filmate în noaptea de joi spre vineri, se vede cum un cadru medical se apropie la nici doi metri de bărbatul care zăcea pe caldarâm, dar doar pentru a prelua un pachet de la aparținătorii unui pacient internat în spital. Reprezentanții Spitalului Floreasca spun că se fac verificări și că bărbatul respectiv ar fi refuzat să fie consultat de medici, pentru că era într-o stare avansată de ebrietate.

„Referitor la evenimentul din data de 25 spre 26, s-a inițiat o cercetare administrativă. Pot să vă dau date preliminare: persoana respectivă a ajuns în unitatea de primiri-urgențe cu o ambulanță, motivul prezentării fiind consumul de etanol. Încă de la prezentare, pacientul, un bărbat în vârstă de 41 de ani, a avut o atitudine agresivă, violentă chiar, atât verbal cât și fizic, față de personalul medical și de pază. Nu a dorit să primească tratament de specialitate, nu a dorit să fie investigat și la scurt timp a părăsit spațiul de îngrijire. În toată această perioadă, a fost extrem de agresiv.

Ulterior s-a poziționat în fața spitalului, avem informații că în continuare a consumat băuturi alcoolice și au fost intervenții repetate atât ale personalului de pază, cât și ale medicilor să intre în spațiul de îngrijiri, dar a refuzat agresiv. A fost anunțată poliția, care au deplasat un echipaj. Ulterior în cursul dimineții domnul s-a ridicat și a plecat”, a spus Raluca Moldoveanu, medic de gardă la Floreasca.

Întrebată de ce nu s-a apropiat nimeni de bărbat, așa cum reiese din imagini, medicul a spus: „Era agresiv, de domnul s-au apropiat medici și personalul de pază de mai multe ori. Imaginea respectivă mă îndoiesc că filmează toată perioada cât a stat dânsul pe trotuar”.

„O să verificăm mai multe date, o parte din personalul care a fost de serviciu în noaptea respectivă a fost intervievat, dar nu toată lumea”, a adăugat ea.

Moldoveanu a mai spus că legislația din România nu permite medicilor să acorde îngrijiri medicale fără acordul pacientului.

„Se vor audia persoanele implicate, se vor vizualiza materialele video”, a mai spus ea.


ACTUALIZARE. Bărbatul nu a murit, așa cum s-a relatat inițial. El a fost internat în spital pentru că amenința că se sinucide, potrivit polițiștilor.

„La data de 26 iunie a.c., în jurul orei 22:00, Secția 1 Poliție a fost sesizată prin apel 112 că o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice se aruncă în fața mașinilor. La fața locului au sosit polițistii care l-au depistat pe bărbatul în cauză, acesta aflat sub influența băuturilor alcoolice nu a fost coerent și a declarat polițiștilor că dorește să se sinucidă. Barbatul a fost identificat și condus la o unitate spitalicească unde a fost internat”, arată polițiștii.

Sursa: www.digi24.ro

 • Prima dezbatere electorală Trump-Biden: Curtea Supremă, coronavirus, integritatea votării și „rase și violență în orașele noastre”
  Preşedintele Donald Trump şi rivalul său democrat Joe Biden vor discuta timp de 90 de minute despre Curtea Supremă, coronavirus, integritatea votării şi ”rase şi violenţă în oraşele noastre”, în prima lor dezbatere electorală faţă în faţă, programată pe 29 septembrie, transmite Reuters, citată de News.ro. Trump şi Biden vor aborda fiecare dintre aceste patru
 • Companiile aeriene cer testarea pasagerilor înainte de plecare
  Companiile aeriene cer Comisiei Europene testarea pentru COVID-19 înainte de plecare în cazul tuturor cursele internaţionale. Măsura ar trebui să înlocuiască restricţiile din cauza cărora a scăzut semnificativ numărul călătoriilor, transmite Reuters. Testele care pot fi administrate de personalul non-medical, ar urma să fie disponibile în următoarele săptămâni, spune directorul general al Asociaţiei Internaţionale de
 • Augustin Zegrean îi dă o veste proastă lui Orban: ‘Am mai avut un caz, salariile profesorilor. Au primit, apoi, mai mulți bani’
  După ce Ludovic Orban a anunțat că va contesta la CCR legea prin care pensiile se măresc cu 40%, după votul de marți din Parlament , unul dintre foștii șefi ai judecătorilor constituționali are o veste teribilă pentru premier. ”Noi am mai avut un caz de acest fel, când s-au mărit salariile profesorilor, iar guvernul
 • 3 Alimente Biblice
  Se știe că în vremurile biblice, oamenii preparau alimentele mult mai sănătos decât o facem noi în prezent . Cele mai obișnuite alimente , care au căpătat în timp valențe sacre se numără : grâul , uleiul de măsline și mierea. Grâul, jertfa renașterii Pâinea de grâu simbolizează trupul lui Iisus. Știm că la Cină
 • După 40 de ani ,asasinul lui John Lennon și-a cerut iertare văduvei muzicianului
  Mark Chapman, pe numele său, bărbatul care l-a împușcat mortal pe John Lennon, a cerut iertare văduvei muzicianului, Yoko Ono, după 40 de ani. Tragedia s-a petrecut pe 8 decembrie 1980, la intrarea în clădirea The Dakota din New York în care locuia cuplul. Chapman l-a împușcat de 4 ori pe Lennon , chiar în
%d blogeri au apreciat: