JUSTIȚIE

Un ofițer antidrog plănuia să-și asasineze șeful ca să-l scape de pușcărie pe traficantul de droguri, Marian Bejan

Un ofiter de la antidrog a încercat să-și omoare șeful ca să-l scape de pușcărie pe cel mai violent traficant de droguri din România cu care legase o relație de prietenie. Comisarul șef și traficantul au pus la cale planul după ce fostul ministrul de interne Marcel Vela a afirmat că un ofițer BCCO are legături cu distribuitorii de cocaină din Capitală.

Un ofițer antidrog plănuia să-și asasineze șeful ca să-l scape de pușcărie pe cel mai violent traficant de droguri din România. Dialogul șocant dintre comisarul șef Robert Badea, la momentul respectiv ofițer la BCCO București, și infractorul deosebit de periculos Marian Bejan a avut loc după ce fostul ministru al Internelor Marcel Vela a făcut public faptul că un polițist are legături cu traficanții de stupefiante.

Surse judiciare au dezvăluit că Robert Badea începuse să lucreze în cluburi, sub acoperire, amestecat printre agenții de pază, însă, în cele din urmă, ajunsese să facă parte din grupările pe care, în realitate, fusese trimis să le destructureze. În cele din urmă, Robert Badea a ajuns în solda liderului interlop Marian Bejan, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața drogurilor din București.

Stenograma unei discuții pe care Robert Badea a purtat-o cu Marian Bejan, în 27 iunie 2020, demonstrează că polițistul nu mai făcea față stresului. Pe fondul tensiunii provocate de perspectiva unei eventuale arestări, acesta îi spune lui Bejan că șeful său trebuie omorât și că, dacă nu ar fi avut un copil de crescut, ar fi făcut-o cu mâna lui.

BADEA Robert: Ce faci, viața mea?
BADEA Robert: Cum ești?
BADEA Robert: Ce ai mai făcut cu mașina?
BADEA Robert: Ești bine? Ai reușit ceva?
BADEA Robert: Ce zice divinitatea?
BADEA Robert: Toate bune?

BEJAN Cristian Marian: Mesaj vocal cu următorul conținut: ”Bine frate, am dormit la un prieten, la hotel, acuma sunt în drum spre Brașov … toate bune. În rest, încerc să mă relaxez așa psihic, să nu bag nimic în seamă, astăzi … de mâine intru în priză, știi … Așteptăm să vedem ce se mai întâmplă, mai aflăm chestii noi, azi, mâine, știi … Tu ce faci? ”

BADEA Robert: Eu acasă
BADEA Robert: Cuminte
BADEA Robert: Să moară mama
BADEA Robert: Atât
BADEA Robert: Dacă nu îl aveam pe Alex (fiul său), cred ca făceam ceva rău

BEJAN Cristian Marian: Mesaj vocal cu următorul conținut: ”Stai frate să vedem de unde se trage și o luăm ușor. Lua-te-aș în p..lă că și io am stat după tine atâta timp. Trebuie să ne înjurăm amândoi. Trebuie să ne înjurăm amândoi, frate. Tu ești nebun la cap, am niște nervi, acuma cine dracu ne-a mai făcut manevra acuma, acuma, acuma, acuma cine a făcut manevra? Nu știu de unde vine manevra acuma de s-apasă așa tare pedala. Și de ce? Ești nebun la cap ? Stai cuminte … stai liniștit, vezi de treaba ta, mai avem oleacă, o să scoatem noi capu’, sub o formă sau alta tot îl scoatem … stai liniștit … pe mine m-or disperat, îmi vine să tai numai tendoane … ne-au disperat. Tre’ să … ce să zic acuma, în timpu ăsta, trebuie să fim mega-mega-mega- mega-mega-mega atenți că se încearcă orice acuma”.

BADEA Robert: Pai manevra… e aceeași
BADEA Robert: Că nu au reușit nimic
BADEA Robert: Și dau din colț în colț
BADEA Robert: Sunt și ei disperați
BADEA Robert: Că au cheltuit bani
BADEA Robert: Au căutat
BADEA Robert: Și încă mai caută

BEJAN Cristian Marian: Mesaj vocal cu următorul conținut: ”Păi o fi aceiași, dar din partea cui vine acuma ? Și de ce acuma ? Asta e întrebarea. Da’, aflu. Mi-a promis și … ăsta acuma că o să-mi zică. O să aflăm exact, ceas o să aflăm … îți spune fratilii tău, îți garantez că o să aflăm de unde pleacă acuma”.

BADEA Robert: Că nu le-a pus nimeni frână
BADEA Robert: Frate, (numele ofițerului) dă de disperare
BADEA Robert: Tot ce poate acum
BADEA Robert: Că nu i-a ieșit nimic nici cu mine, nici cu tine
BADEA Robert: Pe de altă parte, procurorii DIICOT le-au cerut explicații
BADEA Robert: Și el tot zice că facem, că dregem, că acum ne probează etc
BADEA Robert: Îmi spun colegii mei mie că e ca un leu în cușcă. E disperat.

BEJAN Cristian Marian: Mesaj vocal cu următorul conținut: ”Aaa, am înțeles, am înțeles, am înțeles, am înțeles, am înțeles, am înțeles (înjurături). Doamne, Doamne, Doamne, Doamne, Doamne dacă ar avea ăsta mintea noastră, Doamne, Doamne, Doamne, Doamne, Doamne … lasă-l că e bine cu frâna … gen că nu o pus nimeni frână, că știi de ce … vede și alți oameni că suntem cuminți, ceas … nu facem nimic, ai înțeles ? Hai că-i bine. Și când se pune, se pune frumos și cu certitudine, nu se pune … ai înțeles ? Mai bine … Băga-mi-aș … să-mi bag … să ne abținem să nu mai înjurăm la lume că nu-i bine … ai înțeles? Că nu-i bine deloc să înjurăm la lume … că spune lumea că înjurăm și pe alții și pe alții și pe alții… hai să mai stăm așa liniștit cât putem … mamă, mamă …”

BADEA Robert: Păi hai să-l facem
BADEA Robert: Și îl punem pe butuci

BEJAN Cristian Marian: Mesaj vocal cu următorul conținut: ”Ai puțină răbdare ! Ai puțină răbdare!”

BADEA Robert: Am

BEJAN Cristian Marian: Mesaj vocal cu următorul conținut: ”Fă-mă să înțeleg și io un lucru. De ce ăsta face toate astea? Da’, în numili lui sau doar trimite el … el are voie să trimită scrisori și să redeschidă dosare, să înceapă dosare, să sune, să … deci el, de exemplu, io cum mă gândesc … are o bază de date și spune … băi, uite, fapta lu Ghiță e acolo, acolo, acolo … nu ? Ok. Are acces la baza de date, are acces să facă asta. Da’, cui i se adresează ei, de sună ei și activează toate problemele mele, de exemplu … că sună la IGP, la Galați, la Focșani, să facă toate chestiile astea. Sună vreun procuror? Să făce vreo cerere la vreun procuror și procurorul sună acolo sau sună el să spună … băă, băga-mi-aș p…la în morții voștri, faceți acolo, vă sparg sau cutare ? Cum funcționează lucrurile astea, că nu le știu, nu înțeleg nimic?”

BADEA Robert: Are voie să informeze pe toată lumea
BADEA Robert: El fiind șef, sună și informează
BADEA Robert: Având lumea boala pe noi, e simplu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button