Social

Un nou azil al groazei a fost descoperit la Voluntari: Oamenii erau ținuți în sere

Scandalul azilelelor groazei continuă cu o nouă descoperire de coșmar. După ce ieri au apărut imagini de coșmar din Mureș, unde bătrânii erau vineți de la bătăile primite și lăsați să stea în propriile fecale, noi scene revoltătoare apar de la Voluntari, epicentrul scandalului.

Autoritățile au descoperit aici încă un azil unde oamenii erau ținuți în condiții inumane.

Este vorba despre Centrul Sfântul Andrei din Voluntari, care funcționa ilegal, fără licență. 26 de persoane care se aflau în îngrijirea centrului au fost descoperite de autorități în condiții inumane, în serele situate în curtea clădirii. Toți au fost imediat duși la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Centrul a fost sigilat și proprietarii au fost sancționați cu o amendă de 10.000 de lei.

Investigațiile autorităților sunt în curs de desfășurare, anunță Realitatea.

UPDATE 12:14, 28 iulie 2023 Poliția a deschis anchetă

Inspectoratul de Poliţie Ilfov a deschis un dosar penal după ce s-a constatat că un cămin pentru vârstnici din Voluntari, aparţinând unei asociaţii, funcţiona fără licenţă valabilă. Acolo au fost găsiţi 26 de bătrâni.

”La data de 27 iulie a.c., poliţiştii din Ilfov au efectuat verificări la un cămin din Voluntari, unde funcţionează o asociaţie, având ca obiect îngrijirea persoanelor vârstnice. În cadrul verificărilor efectuate, asociaţia nu a putut pune la dispoziţie o licenţă valabilă de funcţionare. În cadrul activităţilor, au fost informaţi reprezentanţi ai Prefecturii Ilfov, precum şi personalul specializat din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Ilfov, pentru luarea măsurilor legale din competenţă”, a transmis, vineri, IPJ Ilfov.

În urma verificărilor, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar de urmărire penală, în care fac cercetări pentru exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activităţi şi vătămare corporală din culpă.

De asemenea, în cadrul verificărilor, poliţiştii din Voluntari au aplicat o amendă în valoare de 10.000 de lei, conform art. 2, alin. 3 şi art. 3, pct. 2 din H.G. 301/2012.

content-image

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button