Un comisar european vede lumina de la capătul tunelului: accelerarea campaniei de vaccinare

Distribuie acest articol!

Comisarul european Thierry Breton dă de înțeles că singura soluție la actuala pandemie este vaccinarea populației. În acest sens, Europa începe să vadă lumina de capătul tunelului prin accelerarea producției și livrării de vaccinuri.

„Avem acum 52 de uzine care lucrează 24 de ore din 24, şapte zile din şapte în Europa pentru a produce vaccinuri împotriva COVID-19”, a declarat comisarul european, în cadrul emisiunii Grand jury difuzate pe posturile RTL-Le Figaro-LCI.

„Avem capacitatea de a produce şi livra pentru concetăţenii noştri europeni cele 360 de milioane de doze prevăzute până la finele trimestrului doi şi cele 420 de milioane necesare pentru a începe să vorbim despre acea imunitatea colectivă şi a o atinge” la jumătatea lunii iulie, a adăugat Breton.

Acesta a susţinut şi în cursul săptămânii trecute că Europa ar putea ajunge la imunitatea colectivă până pe 14 iulie, aminteşte AFP.„Lumina de la capătul tunelului se vede”, a insistat comisarul european, care a mai apreciat că „mai e nevoie de câteva săptămâni pentru a limita propagarea virusului şi în acelaşi timp să se vaccineze foarte substanţial”.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: