Internațional

UE va instrui 15.000 de soldați ucraineni

Statele membre ale Uniunii Europene au convenit să găzduiască antrenamentele pentru cel mult 15.000 de soldați ucraineni, cât mai curând posibil, relatează revista Spiegel, citată de Reuters.

Potrivit planului, ale cărui detalii finale vor fi negociate la Bruxelles săptămâna viitoare, Polonia va primi fonduri UE pentru a înființa un sediu pentru antrenamente, dar unele antrenamente vor fi gestionate în alte state ale UE, a adăugat Spiegel, citând surse UE.

Germania intenționează să ofere instruire pentru militari la un centru de simulare a luptei, în timp ce inginerii, medicii și alți specialiști ucraineni vor fi, de asemenea, instruiți în această țară, potrivit publicației. Cancelarul german Olaf Scholz spunea în luna august că Berlinul va instrui soldați ucraineni, în timp ce Danemarca a spus că va sprijini un proiect de instruire condus de britanici pentru 130 de militari.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button