Politică

UDMR iese de la guvernare dacă pierd ministerul Dezvoltării

Liderii UDMR, reuniți vineri în ședință a conducerii partidului, au discutat propunerea făcută de liderii PSD și PNL și înclină să refuze o formulă guvernamentală în care pierd Minsiterul Dezvoltării, dorit de liberali.

După discuția de miercuri dintre Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, șefii PSD și PNL i-au transmis lui Kelemen Hunor că propunerea lor este ca UDMR să primească Ministerul Investițiilor Europene (MIPE) plus unul dintre portofoliile Energie ori Sănătate – asta în schimbul Dezvoltării și Mediului.

Liderii UDMR au discutat în ultimele două zile această propunere și, în ciuda opoziției unor lideri locali, președintele Kelemen Hunor a transmis că oferta PSD – PNL nu e acceptabilă. Astfel, conducerea UDMR își dorește păstrarea protocolului inițial al coaliției de guvernare, astfel încât Ministerul Dezvoltării să rămână la UDMR.

O decizie finală ar urma să fie luată duminică, la discuțiile de la București cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

Ministerul Dezvoltării este o miză importantă, dat fiind că gestionează proiectele locale finanțate de la bugetul de stat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button