Internațional

Ucraina: Armata rusă înaintează în Harkov

Armata rusă anunţă o nouă ”îmbunătăţire” a poziţiilor sale în Harkov şi lovirea unor ”mercenari străini” la Zaporojie.

Armata rusă anunţă vineri că ”îmbunătăţit” din nou poziţiile în nord-estul Ucrainei, către Kupiansk unde ofensiva trupelor ruse a determinat joi autorităţile ucrainene să evacueze civili, şi dă asigurări că a lovit ”mercenari străini” în sudul Ucrainei, relatează AFP.

”În direcţia Kupiansk, unităţi de asalt ale Grupurilor de luptă Vest (…) şi-au continuat operaţiunile ofensive pe un front larg şi şi-au îmbunătăţit situaţia tactică”, anunţă în raportul său zilnic ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu.

Forţele ruse şi-au ”îmbunătăţit” poziţiile în apropierea satelor Olşana şi Perşotravneve, în regiunea Harkov, potrivit ministerului rus.

Câteva zeci de localităţi din regiunea Harkov, situată în nord-estul Ucrainei, au ordonat joi evacuarea locuitorilor din calea înaintării forţelor ruse.

Armata rusă a fost respinsă din oraşul Kupansk şi din zonă, pe care le ocupa de la începutul invaziei Ucrainei, în urma unui contraatac-fulger ucrainean, în septembrie 2022.

Ea a trecut la atac în această zonă de câteva săptămâni şi revendică cu regularitate cuceriri teritoriale..

Vineri, armata rusă anunţă că a lovit ”mercenari străini” la Zaporojie, la o zi după bombardarea unui hotel, soldată cu moartea a cel puţin o persoană şi rănirea altor 14 în acest oraş situat în sudul Ucrainei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button