MagazinOpiniiȘtirile 60m.RO

Uauuu: 699 cadre medicale infectate. Amatorism în spitale?

699 de cadre medicale sunt infectate cu noul virus. Numărul este totuși prea mare pentru a exista o singură vină și scoate la iveală amatorismul existent în interiorul sistemului medical.

Diferența este că amatorismul nu a creat victime doar printre cetățeni ci mai ales între cadrele medicale.

Dincolo de măști, mănuși sau dezinfectant, pare deja evident că în spitale regulile nu sunt respectate la modul general. Ori acest lucru ține de fiecare angajat în parte.

Ce se întâmpla acum scoate în evidență dezastrul existent. Spitalele erau și sunt utilizate pentru încasarea de șpăgi. Criza sanitară încurcă la mulți lucrurile. Înainte victime erau pacienții, acum amatorismul s-a întors împotriva lor.

Avem și primul cadru medical care a încetat din viață. Făcea parte din echipa de la Suceava și a refuzat internarea. A murit acasă, răpus de noul virus.

La Colectiv a fost mare scandal că spitalele sunt o sursă de infecție. Acum se reconfirmă acest lucru. Dar să ții curat în casă, să dai cu mătura, să ștergi masa și geamurile ține de fiecare dintre noi, nu de alții.

Cei care conduc spitalele nu au minime calități de management. Totul se face fără o minimă programare și se bazează pe heirupism. Nu poți cere mănuși azi pentru astăzi. Nu poți cere biocide azi pentru ieri.

O să spunem că poate ceva se va schimba și nu, nimic nu se va schimba. Totul va fi la fel ca înainte, după ce criza va trece ei vor reveni la normal, vor reveni la sistemul de șpăgi.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button