Politică

Tusea și junghiul… Ciucă și Ciolacu nu vor să elimine suprataxarea mamelor gravide sau cu nou născuți! 10% din salariu înseamnă lapte praf și scutece

Marcel Ciolacu insistă pe menținerea taxei de 10% pe concediile medicale. Ciolacu ne tot minte că vor fi scutiți de această taxă cel aflat în concediu medical pentru maternitate, pentru faptul că are copilul bolnav, pentru boli cronice, pentru cancer, însă până acum nu a făcut nimic, doar a furat banii românilor vulnerabili.

„În primul rând, CASS plătim cu toţii, şi medicii, şi dvs, toată, lumea, oriunde în lumea asta. Nu poţi să ţii sistemul de sănătate fără contribuţia pe sănătate. Nu e o taxă introdusă nici de Ciolacu. De când e un stat modern, în lume, a introdus o taxă în ceea ce priveşte sănătatea. Am luat o decizie în Guvern şi am exceptat pe această taxă, cu alte cuvinte, cel aflat în concediu medical pentru maternitate, pentru faptul că are copilul bolnav, pentru boli cronice, pentru cancer, va avea un venit suplimentar cu această taxă de 10%”, a răspuns prim-ministrul Ciolacu.

Covrigarul de Buzău, Marcel Ciolacu, a declarat că, prin intermediul unei ordonanțe de urgență, Executivul va anula impozitul de 10% pe veniturile din concedii medicale pentru categorii precum mamele cu copii suferinzi, femeile însărcinate și persoanele diagnosticate cu cancer. Această schimbare vine după o perioadă îndelungată de la adoptarea inițială a măsurii și după ce statul a acumulat sume importante din aceste taxe. Denumirea de „impozit pe boală”, atribuită acestei taxe, datează din decembrie 2023.

La vremea introducerii taxei, ministrul de Finanțe din partea PNL, Marcel Boloș, a justificat necesitatea acesteia prin creșterea excesivă a numărului de concedii medicale, ceea ce punea presiune pe bugetul destinat asigurărilor sociale. Ministrul-preot o să ajungă, cel mai probabil, în iad în contextul în care milioane de mame și nou-născuți au încasat mai puțini bani. Practic, prin supraimpozitarea de 10%, Guvernul PSD-PNL au considerat că a fi gravidă este o boală! Că dacă ești gravidă încerci să ”fentezi” statul român! Deși Marcel Boloș a menționat inițial că noua taxă nu va afecta persoanele cu cancer sau pe cele aflate în concediu de maternitate, această afirmație a fost infirmată de ajustarea legislativă recent anunțată de premierul Ciolacu.

Până la finele anului anterior, indemnizațiile de concediu medical erau impozitate cu 25% pentru contribuții la asigurările sociale (CAŞ) și cu un impozit de 10% pe venit. Din ianuarie 2024, la acestea s-a adăugat o contribuție suplimentară de 10% destinată asigurărilor de sănătate (CASS).

Nu este vina românilor că proștii din PSD și PNL falimentează țara

Țara este la un pas de faliment și asta nu o spunem noi, ci statisticile oficiale. Conform datelor oferite public, România are datorii de peste 800 de miliarde de lei, lucru record în istoria recentă a statului. Datoria publică a depășit 50% din PIB și atârnă greu în execuția bugetară.

Ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL fac ceea ce știu mai bine. Pun în cârca românilor introducând, inventând noi taxe și impozite pentru anteprenori și pentru oamenii simplu. Cu toate că spunem că nu e vina românilor că țara este condusă de proști, trebuie să fim realiști și să ne întrebăm cine i-a ales pe aceștia în asemenea funții cine i-a votat? Tot românii i-au votat!

Anul 2024 trebuie să fie un an al trezirii, un an în care românii să înțeleagă că nu se mai poate așa! Nu se mai poate cu jaful generalizat! Trebuie să votăm patrioți și suverani în funcții publice! Este anul zero și România trebuie să aibă un reset!

În încheiere subliniem faptul că Guvernul PSD-PNL TREBUIE SĂ RETURNEZE toți banii încasați de la 1 ianuarie 2024 până la data curentă. Mamele cu copii ar trebui să protesteze de  urgență!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button