Politică

TUPEU. Senatul a decis majorarea salariilor demnitarilor: Este un exerciţiu de solidaritate

Salariile demnitarilor din România sunt de 2.500 de euro în condiţiile în care demnitarii UE câştigă 15.000 de euro, însă având în vedere perioada de criză îngheţarea salariilor demnitarilor este un exerciţiu de solidaritate, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, la finalul şedinţei de Guvern.

Senatorii au adoptat, miercuri, majorarea indemnizațiilor demnitarilor. Majoritatea PSD-PNL-UDMR a adoptat un amendament prin care salariile demnitarilor si ale angajatilor din Guvern, Parlament si Administratia Prezidentială vor creste de la 1 noiembrie. Unele dintre acestea chiar si cu 25 la sută.

Senatul este primă cameră sesizată, camera decizională fiind Camera Deputaților.

Întrebat în legătură cu această decizie a senatorilor, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a spus: „Dacă mă uit la salariile demnitarilor din Uniunea Europeană pot să fiu invidios. Dacă mă uit la ceea ce se întâmplă la nivel de populaţie a României şi problemele cu care ne confruntăm cred că este o perioadă de cumpătare şi deciziile luate de Guvern au fost de solidaritate faţă de oameni. Să nu uităm Sprijin pentru România şi ulterior măsurile care au fost de îngheţare a salariilor demnitarilor. Ceea ce spune multe despre deciziile guvernamentale”.

Boloş a precizat că salariile demnitarilor români sunt foarte mici comparativ cu cele din UE.

„De multe ori am fost la reuniunile Consiliului de miniştri şi întâmplător sau nu discuţiile despre ceea ce înseamnă salarizare şi felul în care desfăşoară activitatea miniştrii omologi, nivelurile lor de salarizare depăşesc 15.000 de euro în timp ce un demnitar al României ajunge la 2.500 de euro. Deci acest lucru spune foarte multe despre ceea ce înseamnă sistemul de salarizare românesc al demnitarilor pe care poate îl criticăm faţă de ceea ce înseamnă omologii din străinătate….Să nu credeţi că avem niveluri de salarizare care în comparaţie cu ale altor demnitari sunt sfidătoare. Sunt de bun simţ”, a afirmat Marcel Boloş.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button