Trump în război cu Twitter

Twitter l-a atacat din nou pe președintele Trump de această dată printr-un videoclip satiric batjocoritor la adresa CNN.

Videoclipul, creat de satiristul pro-Trump Carpe Donktum, începe cu o muzică dramatică care arată un copil negru care fuge dintr-un copil alb cu o grafică „de știri sfâșietoare” pe care scrie „Copilul îngrozit fuge de copilul rasist” cu sigla CNN alături de acesta. Acest titlu s-a schimbat apoi în „copilul rasist, probabil un susținător al lui Trump”.

Apoi, o grafică care arată „ce s-a întâmplat de fapt” arată cei doi copii care aleargă unul către celălalt și îmbrățișându-se cu emoție pe coverul melodiei „Close to You” de Harry Connick Jr.

„America nu este problema … fake news-urile sunt”, se transmite prin video telespectatorilor. „Dacă vedeți ceva, spuneți ceva. Numai voi puteți preveni stirile false ale mass-mediei.”

Filmările provenin dintr-un videoclip viral pe Facebook din 2019, în care se află prietenii din New York, Maxwell și Finnegan, care aveau 26, respectiv 27 de luni la vremea respectivă.

Trump a postat videoclipul, care sugerează satiric că CNN incită la tensiuni rasiale în țară, pe profilul său de Twitter. Dar nu înainte de mult, Twitter a etichetat videoclipul drept „mass-media manipulantă”.

„Nu puteți promova conținut înșelător sau manipulat care poate provoca vătămări. În plus, putem eticheta Tweeturi care conțin materiale sintetice și manipulate pentru a ajuta oamenii să înțeleagă autenticitatea lor și să ofere context suplimentar”, explică Twitter într-un link atașat la eticheta.

Un purtător de cuvânt al Twitter a transmis către Fox News, „Acest tweet a fost etichetat conform politicii noastre mediatice pentru a oferi oamenilor mai mult context”.

CNN a răspuns, de asemenea, la tweet-ul cu o legătură la povestea sa din 2019 despre videoclip, scriind „Vom continua să lucrăm cu fapte, mai degrabă decât să postăm videoclipuri false care exploatează copii nevinovați. Vă invităm să faceți la fel. Fii mai bun.”

La începutul acestui an, Twitter a întreprins acțiuni similare împotriva lui Michael Bloomberg, care a împărtășit un clip satiric din dezbaterea democratică la care a participat, în care a mascat cu sunete de greieri criticile venite din sală.

Luna trecută, feuda lui Trump cu Twitter a escaladat când aceștia au plasat o etichetă de avertizare pe tweet-urile președintelui cu privire la votarea prin e-mail.

Videoul postat de Trump pe Twitter poate fi vizualizat aici:

%d blogeri au apreciat: