Internațional

Trump câştigă alegerile primare republicane din Carolina de Sud

Donald Trump a câştigat alegerile primare republicane din Carolina de Sud. Victoria obţinută chiar în statul de origine al contracandidatei sale îi consolidează poziţia lui Trump. Totuşi, rivala Nikki Haley susţine că „nu renunţă la luptă”.

Fostul preşedinte a intrat în alegerile primare deţinând un avantaj uriaş în sondaje şi sprijinul principalilor republicani ai statului, potrivit Sky News.

Rezultatul îi va consolida şi mai mult poziţia, Trump având şanse din ce în ce mai mari să fie din nou candidatul republicanilor pentru funcţia de preşedinte al SUA.

Trump a obţinut sâmbătă în Carolina de Sud a patra victorie consecutivă în alegerile primare republicane după succesul din Iowa, Nevada şi New Hampshire.

Învingătorul din cursa republicană se va bate în alegerile prezidenţiale cu candidatul democraţilor. Probabil, acesta va fi preşedintele în funcţie Joe Biden.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button