Politică

Trei primari şi un consilier judeţean, declaraţi incompatibili de ANI

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate sau conflictul de interese de natură administrativă în cazul a 4 aleşi locali, trei primari şi un consilier judeţean.

Astfel, Rotaru Gheorghe,  Primar al Comunei Ţibana, din judeţul Iaşi, a fost găsit în conflict de interese administrativ, după ce, în exercitarea atribuţiilor de primar pentru mandatul 2020 – prezent, a emis la data de 04 februarie 2021 o dispoziţie pentru Întreprinderea Familială al cărei reprezentant este soţia acestuia iar membru este unul dintre fiii săi, dispoziţie care produce foloase materiale acestora

Potrivit ANI, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Novac Vasile, Primar al Comunei Ivăneşti, Jud. Vaslui, se află în stare de incompatibilitate începând cu luna octombrie 2020, întrucât, simultan cu exercitarea funcţiei de primar pentru mandatul 2020 – prezent, desfăşoară şi activităţi remunerate în cadrul unei societăţi.

Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 91, alin. (3) din acelaşi act normativ.

Ghermen Vasile Ionuţ,  Primar al Comunei Slatina, Jud. Suceava, este în conflict de interese administrativ. În exercitarea atribuţiilor de primar pentru mandatul 2020 – prezent, a semnat un contract de furnizare produse cu societatea comercială în cadrul căreia fratele acestuia deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator. În baza documentelor aprobate/avizate au fost efectuate plăţi către societate în sumă de 57.972 Lei.

Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019, precizează ANI.

Stanciu Cristian, Consilier judeţean în cadrul C.J Iaşi, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 iunie 2018 – 27 ianuarie 2021, întrucât a exercitat simultan funcţia de membru titular (reprezentant al C.J Iaşi) în cadrul Consiliului de administraţie al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii „Sf. Maria” Iaşi şi funcţia de membru în organul de conducere al unui partid politic, respectiv cea de vicepreşedinte.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button