Politică

Traian Ungureanu, la conferința ”Acea Europă în care credem”: Marxismul din Occident i-ar face să pălească de invidie pe patriarhii lui răsăriteni

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), prin Institutul de Studii Politice Conservatoare ”Mihai Eminescu”, a organizat în perioada 12-13 noiembrie 2022, la Palatul Parlamentului, conferința internațională ”Acea Europă în care credem”, la care vor fi prezenți lideri politici de prim rang și personalități publice din mai multe țări europene.

Cu aplombul cunoscut, publicistul Traian Ungureanu a abordat problematica transformării Europei Occidentale într-un ideal al ideologiei marxiste și a luptei împotriva acestei realități, care în primul rând, trebuie să se desfășoare pe plan cultural. 

„Marxismul din Occident i-ar face să pălească de invidie pe patriarhii lui răsăriteni. Unde dacă nu în societățile occidentale avem astăzi un ateism radical, o non apartenență globală, ca mod de viață, un triumf desăvârșit al praxisului, care coincide cu moarte gândirii și o omogenizare totală sub pretext și prin mijloace tehnologice. Unde alt undeva avem astăzi toate aceste realități aduse la desăvârșire dacă nu în societățile occidentale? De aceea cred că pariul nostru, misiunea noastră, nu este de a reinventa, ci de a readuce cultura europeană acolo de unde a fost izgonită” – a spus domnul Traian Ungureanu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button