Timișoara: Zeci de migranți depistați pe străzile orașului în ultimele zile

Distribuie acest articol!

Poliţiştii de frontieră au depistat în municipiul Timişoara, sâmbătă şi duminică, 36 de cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

„În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Afganistan, Tunisia, Pakistan şi Bangladesh cu vârste cuprinse între 20 şi 39 de ani, majoritatea cu documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Migranţii au fost depistaţi în timpul unor acţiuni în sistem integrat pentru combaterea migraţiei ilegale pe raza municipiului Timişoara, desfăşurate de către poliţişti de frontieră în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Timiş, Serviciului pentru Imigrări Timiş, lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara.

După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi sprijiniţi să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din ţară, unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

„Toate structurile din cadrul MAI care participă la acţiunile în sistem integrat acţionează în permanenţă în municipiul Timişoara pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. De asemenea, se efectuează verificări în mod constant a mijloacelor de transport pentru a stabili dacă persoanele străine prezente pe raza municipiului Timişoara deţin documente legale de şedere”, se precizează în comunicat.

Poliţiştii de frontieră anunţă că aceste acţiuni vor continua şi pe parcursul următoarelor zile.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: