Internațional

The Atlantic: Tancurile americane, inutile în Ucraina. Nici cele poloneze nu pot fi folosite în luptă

Armata ucraineană nu intenționează să folosească tancurile T-72 transferate de Polonia. Armele se preconizează să fie folosite pentru sprijinirea artileriei, informează publicația The Atlantic, informează Rador Radio România.

În articol se arată că soldații Forțelor Armate Ucrainene nu folosesc tancurile poloneze din cauza puterii artileriei rusești. Autorii articolului au apreciat că vehiculele poloneze sunt inutile pentru soldații ucraineni. „Ucrainenii s-au hotărât să nu le folosească pentru acțiuni de luptă în prima linie”, reiese din articol. În material se mai spune că Forțele Armate Ucrainene au încercat să ocupe poziții cu tancurile, dar mai târziu s-a dovedit că nu este posibilă utilizarea tehnicii în acest sector din cauza mijloacelor antitanc, a aviației și a artileriei rusești.

Anterior publicația Forbes a publicat un articol în care a arătat că Ucraina nu poate folosi tancurile americane M1 Abrams din cauza vulnerabilității acestora.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button