InternaționalSocialȘtirile 60m.RO

Testarea vaccinului dezvoltat de Universitatea Oxford a fost întreruptă. Un participant s-a îmbolnăvit

Studiile clinice finale pentru un vaccin coronavirus, dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford, au fost suspendate. Un participant a avut o reacţie adversă în Marea Britanie.

Testarea a avut succes în fazele 1 și 2. În faza 3 de testare, sunt implicaţi aproximativ 30.000 de participanţi în SUA, precum şi în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.

Unul dintre participanţii la testele din Marea Britanie s-a îmbolnăvit, astfel că testările din toate ţările au fost oprite. Între timp, a fost lansată o investigaţie independentă, care examinează datele de siguranţă înainte ca autorităţile de reglementare să decidă dacă procesul se poate relua, scrie BBC News.

„În studiile mari, vor apărea mereu astfel de îmbolnăviri întâmplătoare, dar trebuie verificate independent înainte de a continua”, a spus un purtător de cuvânt al Universităţii Oxford.

Se aşteaptă ca procesul de testare să fie reluat în câteva zile.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) spune că la nivel mondial aproape 180 de vaccinuri se află în faza de testare, dar niciunul nu a finalizat încă studiile clinice.

Sursa: www.europafm.ro

Back to top button