Știrile 60m.RO

TENSIUNEA ARTERIALĂ , reglată prin DIETĂ

Tensiunea arterială este o afecțiune din ce în ce mai răspândită și una dintre primele cauze ale infarctului miocardic. De aceea, este foarte important să ne tratam, dar, mai ales să prevenim.
Și cum putem preveni dacă nu prin alimentația noastră cea de toate zilele?
Iată mai jos câteva sfaturi:

Foarte important, reduceți consumul de sare! Nu mâncați mai mult de 4 grame de sare pe zi. Aceasta este doza maxim admisă, nu cea pe care trebuie să o adăugați în mâncare!!! Ca o variantă, puteți folosi sărurile organice de potasiu și , de asemenea, puteți da gust mâncării cu ierburi aromatice.

Grăsimile de origine animală trebuie reduse la minimum. În schimb, este indicat să mâncați cât de des puteți, fructe și legume proaspete sau prelucrate în casă, pește din marile reci, conțin omega- 3 . De asemenea, uleiul de pește este foarte important în dieta contra hipertesniunii arteriale.

Salatele care conțin ulei de masine, morcovi, sfeclă, struguri, dar, mai ales usturoiul și ceapă ajută foarte mult la combaterea acestei afecțiuni parsive.

Un alt sfat foarte important se referă la magneziu și potasiu. Asimilate din fasolea verde , sunt două elemente care fac minuni în reducerea și stabilizarea tensiunii arteriale. Ar trebui consumate 240 de grame de fasole pe zi, pentru o perioadă de minim o lună . Acest tratament este util și pentru prevenirea unor complicații grave ale hipertensiunii arterilale, precum infarctul sau accidentul vascular cerebral.

Back to top button