MagazinȘtirile 60m.RO

Tasuku Honjo neagă orice legătură cu informația că virusul ar fi fost făcut de către om

Tasuku Honjo a fost nevoit să reacționeze după ce pe rețelele de socializare s-a propagat cu o viteză uimitoare un fake-news grosier și care punea pe seama lui niște vorbe grele.

Tasuku Honjo este un important om de știință, laureat al premiului Nobel. Iată aici sursa credibilă a reacției specialistului.

Dezinformarea spunea că Tasuku Honjo ar fi declarat că virusul ar fi fost creat de om și că cercetătorii din China responsabili de acest lucru sunt deja morți. Vinovat pentru această pandemie globală ar fi fost China, scria în fake-news-ul promovat intens online.

Tasuku Honjo a respins orice legătură între el și declarațiile ce i-au fost atribuite și conform cărora virusul a fost creat de om în laborator.

Acesta își exprimă regretul că numele său și al Universității din Tokyo a fost implicat în acest proces. Specialistul consideră că resursele și energiile noastre trebuie să fie folosite pentru tratarea celor bolnavi, pentru oprirea răspândirii virusului, pentru a planificare relansarea activității umane.

sursa: www.asianscientist.com

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button