Situaţie gravă la Spitalul de copii Marie Curie

Zeci de bebeluşi pot muri în spitalul de copii Marie Curie, din cauza lipsei de fonduri. Medicul Cătălin Cârstoveanu spune că banii destinaţi tratării bebeluşilor din secţia de ATI s-au terminat de o lună.
Medicul Cătălin Cârstoveanu, de la Spitalul Marie Curie, a vorbit în exclusivitate cu jurnaliştii Aleph despre situaţia disperată din spital. Fondurile destinate tratamentului micilor pacienţi de pe secţie s-au terminat de o lună de zile, iar responsabilii din Ministerul Sănătăţii nu au rezolvat nici acum problema.
Zeci de copii pot muri oricând din cauza acestei nereguli grave. Vorbim despre cea mai mare secţie de reanimare neonatală din ţară, unde ajung bebeluşi cu afecţiuni foarte grave care trebuie operaţi, precum cele cardiovasculare şi neurologice.
Dr. Cătălin Cârstoveanu, şeful secţiei de terapie intensivă neonatală de la Spitalul Marie Curie: În momentul acesta avem doi pacienţi peste capacitate şi 25 în aşteptare şi asta înseamnă că va trebui să restrângem urgent activitatea. De când am dat drumul la aplicaţie au murit 30 de bebeluşi în aşteptare. Asta înseamnă că toţi cei care aşteaptă au probleme grave.
Medicul Cătălin Cârstoveanu spune că, în Europa, îngrijirea unui nou-născut cu boli grave costă între 3.000 şi 5.000 de euro, dar că, la noi, costurile sunt mai mici. Specialistul este de părere că întreg sistemul nu trebuia blocat numai pe gestionarea bolii COVID-19.
- Marius Lulea (AUR): Atunci când Călin Georgescu a folosit pentru prima dată cuvântul „patocrație”, a reușit, într-un singur termen, să exprime cu precizie întreaga realitate politică a RomânieiAtunci când Călin Georgescu a folosit pentru prima dată cuvântul „patocrație”, a reușit, într-un singur termen, să exprime cu precizie întreaga realitate politică a României. Diagnosticul e grav. Dar ca în orice boală, vindecarea începe cu recunoașterea simptomelor. România trăiește sub un regim cu simptome clare de patocrație, o formă de guvernare în care structurile …
- Andrei Marga: Guvernanţi nepregătiţi şi corupţi inventează „pericole” externe pentru a limita democrația, pentru a anula alegeri căci nu conveneau câștigătorii, urmăresc candidați cu procuratura și justiția„În jurul anilor optzeci, istoria universală a făcut o cotitură benefică în consecințe. Autoritățile au fost obligate să considere democratizarea, în viața internațională s-a tins spre disoluția blocurilor politice și militare, în lume, cooperarea a fost preferată confruntării. Înțelegerile supraputerilor, începând deja cu Declarația de la Shanghai (1972), continuând cu Acordul de la Helsinki (1975) …
- Ramona Ioana Bruynseels (AUR): Guvernul Bolojan – mai puțini bani pentru pensionari, dar prețuri și taxe mai mariDeputata AUR Ramona Ioana Bruynseels acuză că, după adoptarea măsurilor fiscale propuse de Ilie Bolojan și Nicușor Dan, aproape 2 milioane de pensionari vor vedea cum le scad veniturile, iar în paralel, prin majorările de TVA, toate prețurile vor lua din nou foc. ‘Într-o Românie deja sufocată de scumpiri, Guvernul PSD-PNL-USR-UDMR lovește din nou exact …
- Dragoş Anastasiu: Românii să îndure patru ani de măsuri dureOmul lui Nicușor Dan și actual vicepremier, Dragoș Anastasiu, lansează un scenariu sumbru pentru români. Patru ani de măsuri dure vor avea românii de înfruntat. Asta înseamnă majorări de taxe, scumpiri în lanț la raft, în timp ce pensiile și salariile ar putea fi înghețate. Întrebat dacă TVA-ul ar mai putea crește la 1 octombrie, …
- România îmbătrânește, guvernul pedepsește mamele: Fără asigurare de sănătate în concediu și cu alocații tăiate pentru mamele minoreÎn loc de politici pentru viitor, statul lovește în cele mai vulnerabile femei. Demografia se prăbușește, iar soluțiile întârzie să apară. Europa se confruntă cu o criză demografică severă, iar România este printre cele mai afectate state. Scăderea natalității, îmbătrânirea populației și exodul tinerilor creează un viitor sumbru în care devine tot mai neclar cine …