SURSE: Super Cîțu revine la butoane! Înțelegere tacită între Iohannis și Ciolacu

Distribuie acest articol!

Încă de la începutul sesiunii parlamentare AUR a încercat debarcarea lui Florin Cîțu de la Palatul Victoria, fapt împlinit după o lună de tergiversări din partea PNL și PSD. Pentru a înțelege mai bine ițele acestei înțelegeri ascunse să ne aducem aminte faptul că PSD a promis depunerea unei moțiuni cenzură împotriva guvernului încă din vară, apoi Ciolacu și armata pesedistă au dat înapoi încălcând fără scrupule Constituția României.

Rareș Bogdan că partidul îl va propune tot pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru și că niciunul dintre numele vehiculate, Lucian Bode, Dan Vîlceanu sau Nicolae Ciucă, n-a fost luat niciun moment în calcul.

Această forțare indică din nou o anumită siguranță, o soluție negociată de mai multă vreme. Nici președintele n-a părut foarte panicat în ieșirea lui după căderea Guvernului, nici înainte, din moment ce și-a făcut timp de premii prin Germania. Consultările le-a pus abia pentru săptămâna viitoare, deși cîteva minute mai devreme constata că România să află în criză.

Liberalii și pesediștii se pregătesc să împartă în administrațiile lor cele 80 de miliarde de euro de la UE (30 din PNRR, 50 din bugetul multianual), plus resursele din bugetul național (Anghel Saligny, funcțiile rămase libere după plecarea USR).


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: