Surse: Se strâng semnături pentru SUSPENDAREA președintelui Iohannis

Distribuie acest articol!

Se strâng semnături pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis la inițiativa partidului Alianța pentru Unirea Românilor condus de George Simion.

AUR ar putea demara procedura, însă se pare că semnăturile se strâng atât în PSD, cât și la PNL.

Președintele Klaus Iohannis a susținut, marți, o declarație de presă la Palatul Cotroceni, după ce Guvernul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură. Acesta a spus că va avea consultații cu partidele abia săptămâna viitoare, iar acest lucru pare să fi produs revoltă în PSD, dar și într-o parte din PNL.

„Este nevoie de soluții și e momentul pentru decizii mature. Pentru a da timp partidelor să găsească abordări mature și să vină cu ele, voi convoca consultări cu partidele abia săptămâna viitoare. Acum se cere maturitate și responsabilitate”, a spus Klaus Iohannis, marți.

Moțiunea de cenzură depusă de PSD și susținută și de USR și AUR a fost adoptată marți. Guvernul condus de Florin Cîțu a fost demis, după mai puțin de 11 luni de la învestire, mai exact după 278 de zile și la o lună de la retragerea USR-PLUS de la guvernare. Scorul din Parlament pentru înlăturarea Cabinetului Cîțu este unul istoric, fiind cel mai mare număr de voturi – 281 – înregistrat la o moțiune de cenzură în România post-decembristă.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: