Internațional

Surse: Avionul în care era Prigojin ar fi fost doborât de apărarea antiaeriană a Moscovei

Sunt semne tot mai evidente că aeronava privată pe lista pasagerilor căreia se aflau și șefii Wagner, Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin, a fost doborâtă de apărarea antiaeriană a Moscovei. Se pare că zona aeriană din zona capitalei oricum era sever restricționată din cauza atacurilor tot mai îndrăznețe ale ucrainienilor cu drone asupra diverselor obiective.

Așa s-ar putea explica și de ce procuratura rusă a deschis dosar penal pentru ”încălcarea regulilor de zbor” .

Potrivit agenţiei Tass, Autoritatea Aeronautică Civilă a Rusiei a afirmat că Evgheni Prigojin, şeful grupării de mercenari Wagner, se afla pe lista pasagerilor avionului. Agenţia Federală de Transport Aerian a lansat o investigaţie cu privire la prăbuşirea aeronavei Embraer, care a avut loc miercuri în regiunea Tver, printre pasageri numărându-se Evgheni Prigojin, a anunţat Agenţia Federală de Transport Aerian într-un comunicat, comform Tass.

„A fost declanşată o anchetă cu privire la prăbuşirea aeronavei Embraer, care a avut loc în această seară în regiunea Tver. Potrivit listei de pasageri, printre aceştia se afla şi numele şi prenumele lui Evgheni Prigojin”, a menţionat departamentul.

UPDATE 1 – Sursele Tsargrad din cadrul Comisiei Rosaviatsia au raportat că avionul cu Prigozhin a fost aruncat în aer.
Potrivit informațiilor preliminare, avionul, la bordul căruia se aflau fondatorul PMC „Wagner” Evgheni Prigojin și mâna sa dreaptă Dmitri Utkin, a fost aruncat în aer. Aceste date au confirmat pentru Tsargrad de o sursă a Comisiei din Rosaviatsia.

Anterior, sursa a raportat moartea lui Prigozhin și a lui Utkin. Cadavrele celor doi au fost găsite. Dar mai trebuie să se efectueze o examinare genetică.

Anton Gerashchenko, consilier în ministerul de Interne al Ucrainei, susține pe platforma X citând canale rusești că avionul lui Evgheni Prigojin a fost doborât de un sistem de apărare aeriană. El prezintă o captură de la locul prăbușirii aeronavei pe care se văd multe găuri mici în unele părți ale avionului căzut în videoclip.

Așa ar putea arăta daunele cauzate de obuzele sistemului de apărare aeriană, care conțin elemente distructive care ar putea distruge fuzelajul aeronavei.

Prăbușirea avionului lui Prigojin, indiferent dacă Prigojin a fost sau nu la bord și indiferent cine a dat ordinul (Putin sau cineva pe numele lui sau fără știrea lui Putin) poate duce la o criză internă gravă în Rusia susțin alte surse rusești și nu numai.

Canalul rus Telegram VChK-OGPU spune că un martor ocular a raportat două explozii, asemănătoare cu tragerile de rachete, au sunat pe cer înainte ca avionul lui Prigojin să plece down.

„Au fost două explozii. Când am auzit prima explozie, mi-am ridicat capul și am văzut scântei zburând.”

După primul boom, avionul a început să fumeze, iar a doua oară, când a avut loc o explozie, se pare că motorul a fost să explodeze. Și l-am văzut întorcându-se și apoi s-a prăbușit”.

De partea lor cei din Wagner și cei asociați lor încă mai speră și fac apel la calm:
” Al doilea avion, care îi aparține lui Yevgeny Prigozhin, se întoarce peste capitală și se îndreaptă spre aeroport.

În Africa, Yevgeny Prigozhin a avut o situație similară când avionul său a fost doborât, dar de acea dată a zburat pe altul. Și acum, un alt avion de afaceri se învârte pe deasupra Moscovei, care aparține șefului PMC Wagner. Până când aterizează și nu este clar cine se afla la bordul acestui avion, este imposibil de spus că Prigozhin a murit cu 100% probabilitate.

Băieții de la conducere au murit.

••••Binecuvântată amintire a morților Amintiți-vă și cinstiți •••

Nu asculta pe nimeni, nu te panica!

Așteptăm!”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button