Social

Suporterii echipei naționale a României au votat cel mai bun prim 11 din istorie

Fanii echipei naționale a României au votat în perioada 2-11 iunie ”Naționala secolului”, mai exact cei mai buni 11 jucători din istoria de 100 de ani a tricolorilor.

Votul s-a făcut prin intermediul site-ului oficial al FRF, iar formula de joc a fost una de tip 4-3-3, suporterii creionând o națională plină cu cele mai mari nume ale fotbalului românesc, de la Hagi la Dobrin sau de la Balaci la Cristi Chivu.

Iată echipa ideală a României all-time: Bogdan Stelea (30%) – Dan Petrescu (72%), Gheorghe Popescu (74%), Miodrag Belodedici (46%), Cristian Chivu (70%) – Gheorghe Hagi (90%), Nicolae Dobrin (57%), Ilie Balaci (50%) – Adrian Mutu (69%), Marius Lăcătuș (38%), Adrian Ilie (37%).

Au fost alese și câteva rezerve, e vorba de: Ciprian Tătărușanu (21%) – Cosmin Contra (19%), Răzvan Raț (12%) – Dorinel Munteanu (24%), Ladislau Bölöni (8%) – Ilie Dumitrescu (32%), Florin Răducioiu (24%).

A fost ales cu această ocazie și selecționerul secolului, în postura lui Anghel Iordănescu, cel care a fost la timona formației noastre în perioada Generației de Aur, când echipa națională ajungea în sferturile CM 1994 din Statele Unite.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button