Politică

Subcultura lui Boc și Gheboasă împotriva culturii românești, a lui Eminescu

La Cluj-Napoca se petrec adevărate crime împotriva patrimoniului cultural: o plăcuță kitschioasă, o „chinezărie”, în locul semnăturii olografe a lui Mihai Eminescu!

După acțiunea celor doi români care au pus care au pus cartoane cu numele și anii între care au trăit Mihai Eminescu și Lucian Blaga la statuile lor din Cluj-Napoca, a apărut o plăcuță cu numele lui Mihai Eminescu, amplasată de Primăria Cluj-Napoca la statuia poetului din fața Teatrului Național.

În locul celei din din marmură, care conținea semnătura olografă a lui Eminescu, Primăria Cluj a montat acum o plăcuță kitschioasă, o „chinezărie” din acelea pe care le găsești pe ușile birourilor din instituiții sau din firme.

? ?? ??̆??? ?????̆??? ???? ? ??? ??? ??̆??̆ ????? ????̆ ?????? ?̦? ?? ???? ?? ????? ???????̦?? ?????̆???? ?? ? ?????̦?? ???????????̆ ?????? ??????? ??? ?????????

Dacă ar fi să ne dăm cu presupusul, pare că un angajat din primărie a dat comandă de un asemenea kitsch pentru a închide gura târgului. Sau poate că Primăria Cluj a terminat bugetul dându-se peste cap să-l pună în valoare la Untold pe domnul Gheboasă, într-un efort neortodox de a promova subcultura și vulgaritatea excesivă.

În primul rând trebuie identificați cei care se fac vinovați de vandalizarea statuilor lui Mihai Eminescu și Lucian Blaga de la Cluj-Napoca, care au spart plăcile cu numele celor doi reprezentanți de seamă ai culturii românești, care au vandalizat și distrus marmura cu semnătura olografă a lui Mihai Eminescu, și vin acum cu un asemenea kitsch, o adevărată insultă la adresa personalității și valorii culturale universale a lui Mihai Eminescu.

Ce au făcut cei de la Cluj împotriva acestor două statui reprezintă do adevărată crimă împotriva patrimoniului cultural al poporului român! Este rușinoasă și condamnabilă, reprobabilă, o asemenea atitudine la adresa patrimoniului cultural al neamului românesc!

Dacă nu ești în stare să faci ceva mai bun, atunci măcar lasă în aceeași stare ceea ce au făcut înaintașii tăi, cu trudă și cu o deosebită considerație pentru valorile culturale ale neamului românesc.

RUȘINE BOC! RUȘINE CLUJ! RUȘINE celui care a redus valoarea lui Mihai Eminescu la nivelul unui kitsch adus de la „Dragonul Roșu”!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button