Știrile 60m.RO

SUA pregătesc un nou pachet de ajutor de 1,2 miliarde de dolari pentru Ucraina 

Statele Unite urmează să anunţe un pachet de ajutor de 1,2 miliarde de dolari pentru Ucraina încă de marţi, potrivit unui oficial american familiarizat cu acest pachet. Acesta vine într-un moment critic, în contextul în care se anunţă o contraofensivă a Ucrainei împotriva forţelor ruseşti, relatează CNN.

Pachetul va include drone, muniţie de artilerie şi rachete de apărare aeriană, precum şi alte capacităţi, a declarat oficialul. Pachetul – raportat pentru prima dată de Associated Press – va intra sub incidenţa Iniţiativei de asistenţă pentru securitatea Ucrainei (USAI), ceea ce înseamnă că va fi contractat şi achiziţionat de la producători, în loc să fie scos direct din stocurile Departamentului Apărării în cadrul unei retrageri.

În loc să furnizeze Ucrainei armele de care are nevoie în prezent, pachetele USAI sunt menite să creeze o aprovizionare pe termen mediu şi lung pentru Ucraina. Săptămâna trecută, Pentagonul a anunţat cel de-al 37-lea pachet de ajutor pentru Ucraina din august 2021. Pachetul de 300 de milioane de dolari a inclus muniţie suplimentară pentru sistemul de rachete HIMARS, muniţie pentru artilerie şi tancuri, arme antitanc şi multe altele.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button