Se ştie că predicatorul Savonarola era un călugăr dominican, în timp ce Gâdea este un predicator al sistemului pesedist. Ceea ce îi leagă este extremismul şi fanatismul lor. Savonarola considera clericii catolici corupţi şi imorali, Gâdea consideră că sistemul care a condus România timp de 35 de ani şi ne-a transformat în colonie trebuie menţinut, cu orice preţ, iar Călin Georgescu reprezintă diavolul mesianic care va scoate România din structurile NATO şi UE. Însă Savonarola, cu toate păcatele sale, se trăgea din tradiţia aristotelică revizuită de Thomas d’Aquin, iar Laurent le Magnifique îl propusese lector la bazilica San Marc, unde te întîmpina geniul lui Fra Angelico, în timp ce dl. Gâdea se trage din doctrina voiculesciană a labirintului obscur.
De sub cupola catedralei Santa Maria del Fiore, Savonarola anunţa că puterea lui Dumnezeu se va abate asupra Florenţei, pedepsind-o pentru păcatele ei, în timp ce Gâdea, tribunul nostru naţional, tună că Georgescu va duce România alături de Rusia, spre o societate obscurantistă, marginalizată de întrega lume. În timp ce Savonarola binecuvânta şi acorda încredere populaţiei din zona modestă şi delăsată a Florenţei, şi predica pentru instaurarea unei moralităţi radicale, religioase şi politice, implacabilul nostru tribun de la « bazilica Antena 3 » predică menţinerea actualei clase politice, profitoare a privilegiilor oferite de tehnocraţia UE. Marele nostru inchizitor anunţă solemn ţării sentinţa de blasfemie şi arderea pe rug a omului ruşilor, Călin Georgescu, în entuziasmul delirant al noii elite progresiste a României.
Ceea ce nu vrea să înteleagă Gâdea este faptul că demnitatea naţională şi voinţa poporului sunt excluse de sistemul pe care domnia sa îl slujeşte. Pentru el şi corul său, naţiunea este o simplă modalitate socială anacronică în raport cu această Europă neo-marxistă. În schimb, pentru majoritatea celor care o preţuiesc, naţiunea are o dimensiune spirituală fondatoare. Votul pentru Georgescu este o revoltă a poporului contra unui sistem corupt şi trădător, care oferă suveranitatea ţării Bruxelles-ului, în schimbul susţinerii politice. NU domnule Gâdea, votul pentru Călin Georgescu nu reprezintă scoaterea României din NATO, niciun stat aparţinând acestei structuri nu a făcut-o. Şi nici scoaterea din UE! Un preşedinte nu are această putere, iar poporul român este 90% pentru aceste apartenenţe. Tot ce afirmaţi nu este decât propagandă, intox la comandă.
România face si va face parte dintr-o Europă a naţiunilor, însă este imperios necesar ca ea să-şi transforme atitudinea servilă faţă de UE într-o politică externă demnă de un stat respectat; poziţia de executant de ordine ne-a ruinat prestigiul, în ciuda laudelor fariseice ale celor pe care îi servim. Suntem într-o democraţie fără democraţie. Este o evidenţă, suntem un stat captiv cu ajutorul partidelor sistemului, aservite şi dirijate direct de Comisia doamnei Ursula von der Leyen. Desemnaţi electoratul suveranist ca anti-democratic, anti-european, anti-NATO, putinist şi fascist; fals, domnule Gâdea! Suveranitatea naţională asigură perenitatea statului. UE este armonioasă şi funcţională datorită naţiunilor care o compun şi o îmbogăţesc prin patrimoniul lor. Această esenţă nu o puteţi accepta.
O situaţie echivalentă o întâlnim şi în Franta lui Emmanuel Macron, unde se încearcă prin justiţia politizată eliminarea din viaţa politică a figurii principale a RN-devenit primul partid politic, cel care a câstigat electiunile euro-parlamentare cu un program suveranist. Lovitura dată politicii Comisiei şi preşedintelui Franţei a antrenat riposta; E. Macron a decretat dizolvarea Parlamentului francez. Unsprezece milioane de francezi votaseră pentru RN, iar Madame Marine le Pen este prima personalitate în topul preferinţelor politice în Franta şi favorita elecţiunii prezidenţiale viitoare. Aceste similitudini europene reflectă spaima şi disperarea guvernelor europene, care prin măsuri anti-democratice urmăresc eliminarea partidelor suveraniste.
CCR – care confirmase turul 1 şi aprobase turul 2 – anulează abuziv, la comanda sistemului, alegerile prezidenţiale deja în plină desfăşurare în diasporă, pe motive de război hibrid şi ingerenţa unui « agent statal » -Rusia- în alegeri, în favoarea lui C. Georgescu, căruia i s-a imputat susţinerea lui de trolii f. activi pe Tik-Tok. Pentru comparaţie, candidatul Georgescu a fost al 5° dintre toţi candidaţii ca număr de postări pe Tik-Tok. Prin intermediul braţului său CCR, sistemul pedepseşte electoratul popular pentru păcatul de a alege « prost », ceea ce ar fi dus indubitabil la pierderea privilegiilor partidelor sistemului. Inadmisibil pentru el!
Cei 9 membri ai CCR nu pot elimina 9,5 milioane de români care au votat ! UE şi serviciile au intervenit urgent, într-un mod nedemocratic şi autocrat pentru a stopa voinţa poporului. Democraţia nu mai reprezintă de mult o valoare în UE, însă acest comportament al UE riscă să declanşeze o revoltă a popoarelor, greu de oprit. În acest context tulbure şi tensionat, delictul de opinie devine periculos. Apar semnele unei dale de plumb a viitoarei dictaturi a Comisiei europene.
Ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, ca şi cum poporul a decis ce îşi dorea, domnul Iohannis se impune preşedinte în continuare. Numai domnia sa ştie până când; probabil are în vedere o stare de necesitate care îl va face etern preşedinte. Oare se doreşte ca România să intre într-un război posibil şi chiar aşteptat, declanşat pe ultima 100 de metri a mandatului lui Biden? Ar fi bine să nu uite că poporul român îşi doreşte pacea! Cum îi este obiceiul, îşi va numi din nou guvernul său. Domnul Iohannis va rămâne în istorie ca preşedintele care a ignorat interesele ţării sale, în favoarea altora.