Opinii

Statutul de colonie pe înțelesul tuturor

Mesaj pentru minoritatea românească din colonia Românica. Lipsa de cultură istorică îi împiedică pe români să înțeleagă pericolul care-i paște și de aceea în loc de analize prețioase și partizane vă prezint mai jos urmările prezenței coroanei britanice în India.

Timp de aproape 300 de ani, până în 1947, India a fost colonie britanică. Iată ce au lăsat în urma lor supușii coroanei când au plecat:

– 92% analfabetism

– 20% dintre nou născuți decedați înainte de a împlini patru luni.

– 7 milioane de morți la foametea din 1770

– 11 milioane de morți la foametea din 1783

– 11 milioane de morți la foametea din 1791

– 800 de mii de morți la foametea din 1837

– 1.8 miliarde de morți din cauza sărăciei

– 45 de trilioane de dolari scoase din țară

– dezmembrarea în două regiuni, India și Pakistan

– Întârzierea dezvoltării cu 50 de ani a infrastructurii și a serviciilor

Aceiași britanici care au jefuit India au colonizat, jefuit, ucis și batjocorit populațiile băștinașe ale Americii de Nord și ale Australiei.

Pe același model în primii 150 de ani ai colonizării spaniole în America Centrală și de Sud 80% din populația băștinașă a fost exterminată și între anii 1500 și 1650 Spania a jefuit 180 de tone de aur și 16.000 de tone de argint din colonii.

Ăsta este adevărul nefardat despre soarta coloniilor:

Jaf

Umilință

Crimă

Nimic altceva.

Și în India, la fel ca și în România zilelor noastre, o minoritate de angajați indieni trăiau bine în casele și în firmele britanicilor care erau prezenți în India pentru a controla jaful.

Și la ei ca și la noi unii admirau luxul, avansul economic și bunăstarea Marii Britanii.

Și în India exista presă indiană care-i preamărea pe britanici și care disprețuia tot ce era local. Indienii de rând citeau presa trădătoare și continuau să trăiască și să moară sub jug.

Am publicat acest articol pentru a vă ajuta să înțelegeți că marile puteri nu civilizează ci doar colonizează și că strălucirea lor este construită din bogățiile furate din colonii.

De aceea atunci când îi admirați pe americani, pe britanici și pe cei din vestul Europei de fapt dați dovadă de incultură, slugărnicie și trădare de neam românesc.

Vă place să fiți servitorii altora?

Vă place să vedeți cum copiii voștri intră slugi la străini?

Vă place să muriți săraci, umiliți și disprețuiți?

Dacă vă place atunci ignorați acest articol.

Dacă însă mai aveți în voi vreo urmă de românism atunci fiți naibii români așa cum au fost cei datorită cărora aveți voi ce vinde și trăda astăzi.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

  1. Europa este colonie americana. Traiesc in Franta, si e la fel …Americanii si’au pus pionii peste tot. Macron, mare tradator a predat carmele Frantei unor societati americane ca Mckinsey care decid masurile de distrugere ale sistemului de sanatate, invatamant, economic si de aparare…Se fac mari pregatiri pentru intrarea efectiva a Frantei in razboiul cu Rusia…Se anunta criza mare . Franta a renuntat la gazul rus ca sa cumpere gaz de schist american, mult mai scump si distrugator al naturii…Valoarea euro scade vertiginos…In timp ce tara arde, grupuri politice se bat pentru pasaportul sanitar…pudra in ochi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button