Politică

Spionarea românilor de către servicii serveşte la manipularea alegerilor

Abuzul pe scară largă de spyware în țările UE amenință democrația, în timp ce cei responsabili pentru asta „ fac parte din Consiliul European”, a declarat marți reprezentantul olandez al Parlamentului European, Sophie in ‘t Veld, la o conferință de presă la Bruxelles, prezentând rezultatele preliminare ale investigația echipei sale cu privire la un scandal care implică utilizarea de programe spion pentru a urmări ilegal cetățenii UE.

https://60m.ro/2022/11/09/ue-isi-spioneaza-ilegal-cetatenii-serviciile-de-informatii-din-toate-tarile-ue-fara-exceptie-abuzeaza-de-programe-spion/

„Abuzul de programe spion în statele membre ale UE reprezintă o amenințare gravă la adresa democrației pe întreg continentul”, a spus ea. „Aduce la tăcere opoziţia şi criticii, elimină controlul şi are un efect dăunător asupra presei libere şi societăţii civile. Serveşte la manipularea alegerilor”, a explicat legiuitorul. „Făptuitorii, pe de altă parte, stau și ei în Consiliul European”, a afirmat ea.

Ea a subliniat că întregul sistem de dezvoltare, producție, distribuție și utilizare a programelor spion este „în întregime o chestiune europeană” și se afla în afara oricărui control public.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button