OpiniiȘtirile 60m.RO

Specialist în construcții: nu mai intră clienți în cartierele noi de blocuri. Prețurile apartamentelor se vor modifica

Onuțu Lohengrin, specialist constructor, face pe blogul său de pe Curierul Românesc o radiografie a sectorului construcțiilor.

El afirmă că la acest moment șantierele de construcții continuă, însă există un grad ridicat de incertitudine pentru dezvoltatorii imobiliari iar prețurile apartamentelor se vor modifica datorită scăderii prețurilor:

 „Deși macaralele încă se miscă pe cele mai multe șantiere ale patriei și muncitorii par că-și continuă sarcinile fara a fi afectați de acest virus periculos, simt o tensiune printre dezvoltatori,  acestia neștiind exact ce le va aduce viitorul. Datorită ordonanțelor militare în showroom-urile cartierelor de blocuri nu mai intră aproape nimeni astfel prețurile apartamentelor nu vor rămâne mult la nivelurile de acum pe fondul scăderii cererii.”

Nu doar construcțiile sunt afectate ci și firmele de proiectare ce desfășoară o activitate restrânsă cu angajați lucrând la distanță sau cu program redus. Onuțu Lohengrin, președinte și al Asociației pentru Securitatea la incendiu a Construcțiilor, critică faptul că statul a făcut prea puțin pentru acest sector economic extrem de important:

Criza sanitară/economică  se simte și asupra firmelor de proiectare unde o parte din angajați stau acasă în șomaj tehnic iar cealaltă parte vine la birou cu perioada de lucru redusă la 4 ore sau lucrează de acasă. Toată lumea este de acord că randamentul lucrului de acasă este cu 50-60% mai redus față de lucrul la birou așa că nu știm cât va funcționa ”telemunca”.

Consider că guvernul nu a ajutat foarte mult acest domeniu vital care va avea și mai mult de suferit după criza sanitară, totul depinde de virus și de guvernanți ceea ce mă îngrijorează și mă face să nu văd prea curând lumina de la capătul tunelui.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button