Știrile 60m.RO

Sorin Lavric (AUR) a comentat propunerea lui Adrian Papahagi de a schimba data Paștilor: o sminteală și o amețeală orgolioasă

Senatorul AUR Sorin Lavric a comentat propunerea lui Adrian Papahagi de a presa Biserica Ortodoxă Română să schimbe data Paștilor pentru a „sărbători Învierea alături de toată creștinătatea apuseană”. Într-un mesaj video, Lavric a afirmat că o astfel de propunere denotă „o sminteală și o amețeală orgolioasă”.

În context, senatorul AUR a amintit că inițiatorii acestei propuneri – Adrian Papahagi și Teodor Baconschi -au fost susținători ai Monicăi Macovei ( o susținătoare ferventă a ideologiei LGBT) și ai lui Traian Băsescu. Sorin Lavric a subliniat că o astfel de decizie nu poate fi luată decât de Sfântul Sinod și de intelectualii de mucava.

„Să faci asta tocmai în săptămâna mare, când ei știu bine ce polemici se pot isca, denotă o lipsă de curtoazie față de trăirea creștină pe care s-ar cuveni să o avem în răstimpul Săptămânii Mari.

Drama în privința acestor intelectuali este că ei, cu ani în urmă, se gudurau pe lângă Monica Macovei și o sprijineau în campania electorală și tot așa, tot cu ani în urmă, tot ei se gudurau pe lângă agentul Petrov, Traian Băsescu, iar astăzi să se poarte ca și cum ar fi inocenți, basma-curată, ca și cum nimic nu ar mai fi rămas de făcut decât să dea sfaturi și sugestii BOR.

Eu în calitatea de senator alături de colegii mei spunem din capul locului că suntem de partea Bisericii, pentru că numai Sfântul Sinod poate hotărî când anume celebrăm Paștele.

Suntem de partea Bisericii și nu acceptăm ca o asemenea sminteală, o asemenea amețeală orgolioasă a câtorva intelectuali să pună sub semnul întrebării când celebrăm Paștele”, a spus senatorul Sorin Lavric.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button