Politică

Sorin Lavric (AUR): 8815 euro – suma pe care fiecare cetățean român activ trebuie să o plătească ca să stingă datoria externă a țării

Datoria publică a României a depășit 801 miliarde lei, ceea ce înseamnă mai mult de 50% din PIB, numai în luna aprilie este prevăzut un nou împrumut de 7 miliarde de lei, adică 1400 de euro pe care fiecare cetățean activ al țării trebuie să-i scoată din buzunar în această lună pentru a acoperi incompetența guvernului PSD-PNL.

Dezmățul electoral, dar și lipsa de profesionalism a guvernului PSD-PNL a adus România în pragul colapsului financiar. Marii investitori au ajuns să ocolească țara noastră, din cauza mediului fiscal imprevizibil, iar împrumuturile pe care guvernul Ciolacu le face de pe piețele externe, la dobânzi uriașe, sunt folosite pe post de mită electorală.

Actualul ministru de Finanțe, domnul Boloș, spunea luna trecută că va fi nevoie de cel puțin șapte ani pentru a reduce deficitul bugetar până la 3% din PIB, de la un nivel de 5% din PIB, ceea ce înseamnă că după campania electorală pe români îi așteaptă doar șapte ani taxe, impozite și alte noi biruri pentru echilibrarea situației economice.

Românii merită investiții, dezvoltare, servicii de sănătate și educație la standarde europene, nu să fie “pedepsiți” cu taxe și impozite pentru a plăti datoriile externe făcute de niște incompetenți care au ajuns vremelnic în fruntea țării. În acest an, guvernul PSD-PNL trebuie aruncat la groapa de gunoi a istoriei și acest lucru se poate face doar dacă românii vor ieși masiv la vot. Alianța pentru Unirea Românilor este singurul partid care ține cu România!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button